Idén is gólyákat avatunk!

2017. augusztus 8. Zörényi Kristóf Események, Hírek, Kiemelt 0 hozzászólás

Kedves bécsi diákok és jövőbeli gólyák!

Holló érkezett nyugatról:

Az MDE 2017 októberében új évadot kezd gólyaavatóinak sorában: trónkövetelők érkeznek Westeros birodalmába, hogy a Gólyák Harca során összecsapjanak a Vastrón elfoglalásának jogáért. Tíz ház folytat majd ádáz küzdelmet a túlélésért, melyek közül csak egy vívhatja majd ki az uralkodói címet. Lesznek házak, melyek szövetségre lépnek, barátságokat kötnek, és gonosz ellenségek is, kiknek csak a győzelem lebeg a szeme előtt.

Októberben kezdetét veszi a szemeszter a bécsi egyetemeken is. Minden évben emelkedik a száma azoknak a magyar diákoknak, akik Ausztriában folytatják tanulmányaikat.
A gólyaavató idén október 13-14 között kerül megrendezésre. Mivel Ausztriában nincs ilyen és ehhez hasonló rendezvény a gólyák számára, Magyarországon pedig ez már egy hagyományos esemény az egyetem illetve főiskola előtt, úgy gondoljuk, hogy ez kijár a bécsi magyar gólyáknak is.

Míg a tavalyi téma a “Szuperhősök” volt, így a szervezők különféle szuperhősöket jelenítettek meg,  idén a nagy sikerű Trónok harca c. sorozatot ismerjük meg jobban, egy másik perspektívából.  A téma tehát: “A gólyák harca!”

Hogy mi is az a gólyaavató?

Tulajdonképpen nem más, mint egymás megismerése, különböző játékos, csapatépítő feladatok közben. “Fontosnak tartjuk, hogy a Bécsben élő magyar diákok (és nem diákok egyaránt) összetartsanak, ehhez az első lépés a megismerkedés. Ezt mi most játékos feladatok közben oldjuk meg, aminek a kivitelezésében idén több mint 15 lelkes, szorgalmas, ügyes szervező segít.

 

Mi lesz a program?

Október 13-án, pénteken délután kezdődik. Közösen, kísérőkkel mennek a gólyák a feladatok helyszínére. Miután mindenkit regisztráltunk, megkapják a pólókat, valamint az uzsonnás csomagot, majd a már előre kisorsolt csapatokba osztjuk őket. Az este folyamán különböző vicces feladatokat kell végrehajtaniuk, akkor jár a több pont. Az a csapat, amely a legtöbb pontot gyűjti, értékes nyereményekben részesül. A csapatverseny után egy kisebb bulival zárjuk a pénteki napot.

Másnap, szombaton, miután mindenki kipihente az előző este fáradalmait,  koradélután folytatjuk a gólyaavatót, az úgynevezett „StadtRallyval” Bécs városában. A gyülekező után minden csapat elindul egy-egy helyszínre, ami általában egy nevezetesség, ismert hely szokott lenni, ahol a szervezők által kitalált feladatokat kell megoldani, szintén pontokért. Ha végeztek az elsővel, mennek a második helyszínre, és így tovább addig, amíg körbe nem értek. (A csapatok a csapatkapitányaikkal, vagyis a kísérőikkel járják a várost.) Nyereménykiosztásra, eredményhirdetésre szintén szombaton fog sor kerülni.

A szombatot, és egyben az idei gólyaavatót pedig a Semester Openinggel fejezzük be, amely a Noxban kerül megrendezésre, ahol a fergeteges MDE-s bulikhoz híven ismét Niedermayer Kolos áll a DJ pult mögé. “A szemeszternyitók sikeréhez az is hozzájárul, hogy itt a már összeszokott gólyák lehetőséget kapnak a már régebb óta Bécsben tanuló magyar diákokkal való megismerkedésre. Idén is hatalmas bulira kell számítani, jó hangulattal, magyar diáktömeggel, és természetesen tombolával!” – árulta el Szemerszki Gergely, az MDE egyik elnöke.

 

Jelentkezni a következőképpen lehet:

1. Töltsd ki a regisztrációs űrlapot:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc6aHFkRAIhPShAbPLt8kHJteWB-fhi9XwBqM1FC-gqdRV6KA/viewform

2.  A jelentkezés kizárólag a részvételi díj befizetésével lesz érvényes.
Augusztus 1. – Szeptember 3. 18 euró = early bird

Szeptember 4. – Október 1.        20 euró
Október 2. – Október 8.               25 euró

A részvételi díj tartalmazza: pénteken étkezés egyszer,  gólyaavatós póló, pénteki italok, szombati Semester Opening belépő

Az űrlapon megadott két lehetőség közül választva tudsz dönteni a befizetés módjáról:  banki átutalással / szeptember 11.-től személyesen

– Banki átutalás:
Verein Ungarischer Studierender
IBAN AT25 1200 0515 8057 1701
BIC BKAUATWW

A megjegyzés rovatban tüntessétek fel a neveteket!

– személyesen:
Szeptember 11-től minden kedden személyesen is be tudjátok majd fizetni a részvételi díjat, és találkozhattok a szervezőkkel egy általuk kiválasztott helyen és időpontban!

3. Ezután már nincs más dolgotok, mint várni az információs csomagokat emailben a szervezőktől! :)

 

További információkért nézzétek meg a facebookos eseményünket: https://www.facebook.com/events/1608408145860769/?acontext=%7B%22action_history%22%3A%22[%7B%5C%22surface%5C%22%3A%5C%22page%5C%22%2C%5C%22mechanism%5C%22%3A%5C%22page_upcoming_events_card%5C%22%2C%5C%22extra_data%5C%22%3A[]%7D]%22%2C%22has_source%22%3Atrue%7D


Kérdéseitekkel bátran forduljatok a szervezőkhöz:

 

gaborpeterkurucz@gmail.com

Vagy nyugodtan írjatok facebook oldalunknak:


Az MDE csapata  


Lájkoljátok és kövvésetk a Facebook oldalunkat is: https://www.facebook.com/MDEVUS/

Kedves bécsi továbbtanulás után érdeklődő diákok!

2017. április 20. Bajnóczi Erik Hírek, Kiemelt 0 hozzászólás

A II. Bécsi Magyar Diáknapokra március 14. és 18. között került sor. Csak úgy mint tavaly, az ideinek is az volt a célja, hogy minél több embert elérjen mind az egyesület, mind a rendezvény, ezért még több, még színesebb programokkal készültünk. Volt megnyitó, sörpong, játékest, karaoke est, Stand-up comedy, ahol Lorán Barnabás Trabarna, illetve Rekop György látogattak el Bécsbe, ezenkívül csapatjátékok, kocsmatúra, MDE Café, sportnap, ahol lehetett focizni, kosarazni és zumbázni is, valamint szemeszternyitó buli. A II. Diáknapokra közel 300 ember jött el, aminek nagyon örülünk, reméljük, évről évre egyre többen látogatják meg! Köszönjük támogatóinknak a segítséget: Ilona Stüberl, Smart Rooms, Ungarisches Tourismusamt, EurolinesHungary Volánbusz Kft., Logikeller, Dobos Bistro, Budapest Bistro, Treffpunkt Café, Café Frei!

 

                        

A többnapos rendezvénysorozat után most szintén egy nagyobb volumenű esemény következik, ez pedig nem más, mint a már többször megszervezett InfoHétvége!

Idén most tavasszal is megrendezésre kerül az MDE-VUS által szervezett információs hétvége, amelyre azokat a magyar diákokat várjuk, akik a következő, vagy az azt követő tanévben már Bécsben fogják vagy szeretnék folytatni tanulmányaikat. Az esemény május 19., 20. és 21-én lesz, színes programokkal vegyítve. A diákokat egy hostelben szállásoljuk el, és napi többszöri étkezést biztosítunk számukra.

 

Jelentkezési határidő: május 14.

 

Előzetes programtervezet:

  • Május 19-én pénteken délután érkezés Bécsbe a Hauptbahnhofra, majd a szállásra, ahol regisztrálunk mindenkit. Ezután vacsorázunk egyet közösen, ismerkedéssel egybekötve.
  • Szombaton délelőtt előadásokat tartunk a bécsi életről, egyetemekről, szállásról, hivatalos ügyek intézéséről, stb. Ebéd után pedig megmutatjuk nektek az egyetemeket, illetve az ismertebb kollégiumokat is. Este pedig vacsora, majd egy kisebb bulival zárjuk a szombati napot.
  • Vasárnap délelőtt reggeli után hazautazás, természetesen kísérettel.

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Részvételi díj: 80 euro, amibe a 2 éjszaka, napi többszöri étkezés, valamint a szombat esti buliba a belépő
tartozik.
Az ár nem tartalmazza az oda-és visszautazást, valamint a helyi közlekedést. Az utóbbinál lehetőségetek van 48 órás bérlet vásárlására.

Regisztrálni a következőképpen lehet:

1. Űrlap kitöltése:
https://docs.google.com/forms/d/1oU12-b2jAM- MDkTrR82-H6a0d88mRfouvpznZhWox1E/edit

2. Részvételi díj átutalása:
Magyar Diákok Egyesülete-Verein Ungarischer Studierender
IBAN: AT25 1200 0515 8057 1701
BIC: BKAUATWW

Jelentkezési határidő: május 14.
A regisztráció csak a részvételi díj befizetésével lesz érvényes!
Figyelem! A részvételi díjat lemondás esetén sem áll módunkban visszafizetni!

Kérünk Titeket, hogy küldjétek el nekünk emailben a
– banki átutalás igazolását,
– a 18 év alatti résztvevők esetében a szülői beleegyezést az Információs Hétvégén való részvételre! Szülői
beleegyezés hiányában a 18 év alattiak nem vehetnek részt a hétvégén!

E-mail: gaborkurucz@icloud.com , ndor.milan@gmail.com

A végleges programtervet, az érkezéssel, elszállásolással kapcsolatos információkat a regisztráció véglegesítése után kapják meg a résztvevők e-mailben!

Kérdések esetén írjatok nekünk bátran!

Borítókép: Milán Nádor

Kellemes ünnepeket kíván az MDE!

2016. december 22. Zörényi Kristóf Hírek 0 hozzászólás

img_5868

Kedves Mindenki!

Köszönjük Nektek, hogy a 2016-os évben is velünk voltatok, részt vettetek a rendezvényeken! 

Reméljük, ez évben sem okoztunk Nektek csalódást, hiszen több mint 30 rendezvényünk volt, többek között MDE Cafék, kulturális rendezvények, bulik, márciusban a több napon keresztül tartó Diáknapok, októberben Gólyaavató, aztán fogadóórák és InfóHétvégék a továbbtanulás iránt érdeklődőknek. 

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk! 
Találkozunk a 2017-es évben! 
Magyar Diákok Egyesülete 
 

 

Tisztújítás a diákegyesület berkeiben

2016. november 23. Illés Roland Hírek 0 hozzászólás

Majdnem két év elnökség után Paluska Zsuzsi és az MDE eddigi vezetőségi tagjai átadták a stafétát. A tisztújító gyűlés vidáman zajlott, a jelöltek rövid beszédet tartottak jövőbeli elképzeléseikről, majd sor került a szavazásra.

Az MDE-VUS új vezetősége:

Társelnökök: Endre Bálint és Szemerszki Gergely
elnok@mde.hu

Marketing és HR alelnök: Némedi-Tóth Zsófia
Reklám, Facebook és honlap, csapatépítés és tagtoborzás
nemeditothzsofi95@gmail.com

Külügyi alelnök: Zombori Bálint
Továbbtanulásról való tájékoztatás, infóhétvége, fogadóóra, magyarországi középiskolákkal való kapcsolattartás
balint.zombori@mde.hu

Titkárnő: Stánitz Veronika
Belföldi és külföldi partnerkapcsolatok, szponzorokkal való kapcsolattartás
veronika.stanitz@mde.hu

Rendezvénykoordinátorok:

Niedermayer Kolos
MDE party
kolos.niedermayer@gmail.com
Paluska Zsuzsanna
MDE Café, kultúr és egyéb
zsuzsanna.paluska@mde.hu

A múlt héten megrendezésre került Tagtoborzó Közgyűlésünkön 13 diák nyert tagfelvételt az MDE szervező csapatába. Ha Te is kedvet kaptál a szervezéshez, az MDE-hez, keress minket bátran!

Az új elnökség nagy szorgalommal szervezi a december 9-11-ig megrendezésre kerülő Információs Hétvégét, amelyre azokat a magyar diákokat várjuk, akik a következő tanévben már Bécsben fogják, vagy szeretnék folytatni tanulmányaikat. Az esemény 2 napból illetve 2 éjszakából áll, ezalatt a diákokat egy hostelben szállásoljuk el, és napi többszöri étkezést biztosítunk számukra. Különböző programokban lesz részük, többek között prezentációk az egyesületről, bécsi életről, egyetemekről, főiskoláról, kötelezettségekről; iskolák, ismertebb kollégiumok bemutatása; és egy kisebb csapatépítő buli a szervezőkkel együtt. Jelentkezési határidő: november 30.

Ha valaki kedvet kapott, és szeretne eljönni, a részletes leírást (regisztráció, fizetés stb.) a honlap nyitólapján, valamint a Facebook oldalunkon megtekintheti! Gyere, és jelentkezz Te is!

Némedi-Tóth Zsófia
Marketing és HR alelnök

Információs hétvége: december 9. – 11.

2016. november 4. Gregor András Hírek 0 hozzászólás

Idén télen ismét megrendezésre kerül az MDE-VUS által szervezett információs hétvége, amelyre azokat a magyar diákokat várjuk, akik a következő tanévben már Bécsben fogják, vagy szeretnék folytatni tanulmányaikat. Az esemény december 9., 10., és 11-én lesz, színes programokkal vegyítve. A diákokat egy hostelben szállásoljuk el, és napi háromszori étkezést biztosítunk számunkra.

Előzetes programtervezet: (A részletekkel jövünk később.)

December 9-én pénteken délután érkezés Bécsbe a Hauptbahnhofra, majd a szállásra, ahol regisztrálunk mindenkit. Ezután vacsorázunk egyet közösen, ismerkedéssel egybekötve.

Szombaton délelőtt előadásokat tartunk a bécsi életről, egyetemekről, szállásról, hivatalos ügyek intézéséről, stb. Ebéd után pedig megmutatjuk nektek az egyetemeket, illetve az ismertebb kollégiumokat is. Este pedig vacsora, majd egy fergeteges Mikulás bulival zárjuk a szombati napot.

Vasárnap délelőtt reggeli után hazautazás.

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Részvételi díj: 80 euró, amibe a 2 éjszaka, napi többszöri étkezések, valamint a szombat esti buliba a belépő tartozik.

 

Regisztrálni a következőképpen lehet:

1. Űrlap kitöltése:
https://docs.google.com/forms/d/1VE95Gt-N-2HhwS8SwHk3LlJXE4NB945WJBVozWSsxdM/edit

2. Részvételi díj átutalása:

Magyar Diákok Egyesülete-Verein Ungarischer Studierender
IBAN AT25 1200 0515 8057 1701
BIC BKAUATWW

Jelentkezési határidő: november 30.
A regisztráció csak a részvételi díj befizetésével lesz érvényes!
Figyelem! A részvételi díjat lemondás esetén sem áll módunkban visszafizetni!

Kérünk Titeket, hogy küldjétek el nekünk e-mailben a
– banki átutalás igazolását,
– a 18 év alatti résztvevők esetében a szülői beleegyezést az Információs Hétvégén való részvételre! Szülői beleegyezés hiányában a 18 év alattiak nem vehetnek részt a hétvégén!
E-mail: infohetvege@mde.hu

A végleges programtervet, az érkezéssel, elszállásolással kapcsolatos információkat a regisztráció véglegesítése után kapják meg a résztvevők e-mailben!

Kérdések esetén írjatok nekünk bátran!

Gólyák felavatva, szemeszter megnyitva!

2016. október 24. Gregor András Hírek 0 hozzászólás

A Magyar Diákok Egyesülete idén is felavatta a Bécsbe érkező diákokat egy kétnapos program keretén belül, amire október 14-én és 15-én került sor. Mivel Ausztriában nincs ilyen és ehhez hasonló rendezvény a gólyák számára, Magyarországon pedig ez már egy hagyományos esemény az egyetem illetve főiskola előtt, úgy gondoltuk, hogy ez kijárt a bécsi magyar gólyáknak is. Az első nap helyszíne a Böhmischer Prater volt, ahova kísérők segítségével jutottak el a gólyák.

Az idei év témája a szuperhősök volt, és a gólyák a regisztráció során megkapták az ehhez a témához illő pólójukat, valamint a beosztást a kisorsolt csapatokba, amiknek természetesen egy-egy szuperhős volt a neve. Egy rövid ismerkedés után, fél 6-kor kezdetét vette a játék! Különböző, vicces feladatokat kellett végrehajtaniuk, közben pontokat gyűjtve. A pénteki nap több mint 20 szervező koordinálásával zajlott, ők gondoskodtak a 80 gólya felavatásáról, akik Magyarország különböző vidékeiről, többek között Győrből, Szombathelyről, Budapestről, Sopronból, Veszprémből jöttek.  A játékok között voltak szünetek is, ilyenkor lehetett enni, inni. A feladatoknak éjfélkor vége lett, majd egy kisebb bulival zárult a pénteki nap.

14797330_1156502661051654_249452474_n

Akkor indulhattok amikor a jobb és a bal kezem egyesítem” – Patrik

Szombaton délután 2-kor folytatódott az avató, az úgynevezett „StadtRallyval” Bécs városában. Minden csapat a csapatkapitányával találkozott egy-egy helyszínen, ami egy nevezetesség, ismert hely volt,  s ahol a szervezők által kitalált feladatokat kellett megoldani, szintén pontokért. Ha végeztek az elsővel, mentek a második helyszínre, és így tovább addig, amíg körbeértek. A csapatok a csapatkapitányaikkal, vagyis a kísérőikkel járták a várost. Eredményhirdetésre szombaton este került sor a StadtRally után, 6 órakor a Stadtparkban. Ezúton is gratulálunk a Joker csapatnak! :)

14825770_1156502621051658_1803424008_n

Erre üljön rá valaki” – Patrik

A gólyaavatót végül a szombati buli, vagyis a Semester Opening zárta, aminek a helyszíne a Club Massiv volt. Nem meglepő, hogy DJ pult mögött természetesen Niedermayer Kolos állt. A gólyáknak természetesen ingyen volt a belépő, a többieknek pedig 3 EURO. Tombolát is lehetett venni, rengeteg értékes nyeremény talált gazdára, köztük az IPAD MINI 2 is! A fantasztikus hangulatú buliba közel 300-an érkeztek, ennyi magyar diák nyitotta meg együtt a szemesztert!

14712509_1156501774385076_627432194322708058_o

Szeretnénk megköszönni az összes támogatónknak, szponzorunknak, hogy hozzájárultak a rendezvény megvalósulásához!

•    Ilona Stüberl Étterem
•    MAXX Business Group
•    Treffpunkt Café
•    Café Frei
•    Piroschka Étterem
•    Smart Rooms
•    Wukhi Wien
•    Ausztriai Magyarok Kerekasztala

14715459_1156500577718529_4574427985670382982_o

Az MDE csapatának nevében szeretnénk még megköszönni Tóth Gábornak, (TG-nek, a Gólyaavató főszervezőjének), hogy szívét-lelkét kitette azért, hogy minden gólya és szervező elégedett legyen több mint négy hónap kemény szervezésének gyümölcsével! :) Valamint köszönjük szépen fotósainknak, Pehi Dorkának, Trombitás Gergőnek és Skaper Rolandnak is, hogy ilyen sokat kattintottak, szuper képek lettek!

Némedi Tóth Zsófia
Marketing koordinátor

Paluska Zsuzsanna
Az MDE-VUS elnöke

Gólyaavató – indul a jelentkezés!

2016. augusztus 26. Tóth Imre Benjámin Hírek 0 hozzászólás

Figyelem, figyelem!

Megnyitottuk a regisztrációt a Gólyák számára!

!!!A jelentkezés kizárólag a részvételi díj befizetésével lesz érvényes!!!

Október 2. – Október 9. 25 euró

Szeptember 13-ától minden kedden személyesen találkozhattok a szervezőkkel illetve ismerkedhettek egymással a Café Treffpunkt-ban! A részvételi díjat itt lehet személyesen befizetni! :)
Időpont: 19:00-tól 21:00-ig
Cím: Berggasse 27, 1090 Wien
Ne maradjatok le a Gólyák felemelkedéséről :)

Nem idei gólyáknak:
Segítsetek nekünk a gólyák toborzásában!

Mi a teendő? Legalább három, tanulmányait idén Bécsben kezdő magyar diáknak szólni a Gólyaavatóról, akik a regisztrációs űrlapon fel tudják tüntetni a neved. Ha három idei gólyát hozol a Gólyaavatóra, ingyen belépőt és egy Longdrinket ajándékozunk Neked a szombati Semester Opening Party-n :)

Facebook esemény: facebook.com/events/1584444215182969/

Kérdéseitekkel bátran forduljatok hozzánk a golyaavato@mde.hu címen!

az MDE csapata

1381530_10151702329343603_1319326842_n

2016. április 10. Gregor András Hírek 0 hozzászólás

Kedves bécsi Továbbtanulás iránt érdeklődő diákok!

 

A bécsi Magyar Diákok Egyesülete 2016. május 13-tól május 15-ig információs hétvégét szervez, ahol a bécsi továbbtanulást körüljáró témákban személyes tájékoztatást kaphatnak azok a középiskolás diákok, akik Bécsben szeretnék folytatni tanulmányaikat.


Előzetes programtervezet:


Péntek
17:00 Érkezés a szállásra
18:00 Regisztráció
18:30 Csapatépítés, ismerkedés

Szombat
10:00-15:00 Előadások az egyetemekről, diákmunkáról, szállásról, hivatalos ügyek intézéséről, stb.. Közben a szünetben ebéd.
15:00 – 18:00 A legnépszerűbb kollégiumok meglátogatása, az egyetemek bemutatása Bécsben, kisebb csoportokban.
18:00 Vacsora

Vasárnap
Délelőtt hazaindulás

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Regisztráció menete:

1. Űrlap kitöltése: https://docs.google.com/forms/d/14txM31ZOlNaa9AQNNynl_FJMxlHSSAgPZMrP0ikR8wk/viewform

A regisztrációs űrlap kitöltésével jelzed felénk, hogy szeretnél részt venni az információs hétvégén, és érdekel Téged a bécsi továbbtanulás.

2. A regisztrációd a részvételi díj átutalásával lesz végleges. A szervezés gördülékenysége érdekében tájékoztatunk Titeket, hogy a díjat a befizetés után nem áll módunkban visszatéríteni.

Részvételi díj:
60-,eur

Magyar Diákok Egyesülete-Verein Ungarischer Studierender
IBAN AT25 1200 0515 8057 1701
BIC BKAUATWW

3. Kérünk Titeket, hogy küldjétek el nekünk emailben a
– banki átutalás igazolását,
– a 18 év alatti résztvevők esetében a szülői beleegyezést az Információs Hétvégén való részvételre! Szülői beleegyezés hiányában a 18 év alattiak nem vehetnek részt a hétvégén!

E-mail: infohetvege@mde.hu

A végleges programtervet, az érkezéssel, elszállásolással kapcsolatos információkat a regisztráció véglegesítése után kapják meg a résztvevők e-mailben!

Kérdések esetén írjatok nekünk bátran:
infohetvege@mde.hu

Jelentkezési határidő: május 4., 23:59

AIESEC Youth Speak

2016. március 1. Gregor András Hírek 0 hozzászólás

A YouthSpeak projekt lehetővé teszi az Z és Y generáció fiataljai számára, hogy véleményükkel formálják a környezetüket

A Youth Speak projekt egy olyan globális kampány, amelynek célja, hogy lehetővé tegye a fiatalok számára, hogy kifejtsék véleményüket a számukra legfontosabb témákról a mai világban. A projekt első két hónapjában már több mint 40 000 fiatal hallatta a hangját, ezzel segítve az egyetemi, közszféra és privát szektor vezetőinek döntéseit. A projekt kapcsán együttműködünk az ENSZ-szel a Youth4GlobalGoals márka égisze alatt, amelynek célja, hogy növeljük a globális célok láthatóságát a fiatalok körében, és a kampány eredményei alapján olyan projekteket hozzunk létre, amely segíti őket a célokhoz való hozzájárulásban.

Összefogásban partner szervezetekkel megismerhetjük a magyar fiatalok véleményét is: hogyan képzelik el a világot 2030-ban, mik a legfontosabb problémák számukra, és mi mozgatja őket a mindennapokban? A célunk, hogy ezeket a válaszokat eljuttassuk a mai döntéshozók felé, és betekintést nyújtsunk a Z és Y generáció elképzeléseibe. Hiszen ők azok, akik a közeljövőben egyetemre jelentkeznek, belépnek a munkaerőpiacra, és döntéseikkel formálják a társadalmat. A kérdőív alapján globális, regionális és országos összefüggéseket is megjelentetünk.

További információt a kapmányról itt talál: http://youthspeak.aiesec.org/

Együttműködés a kampány támogatására

Ha összefogunk, akkor széleskörűen el tudjuk juttatni a kampányt fiatalok felé, amellyel még több fiatal véleményét ismerhetjük meg. Hogyan tud hozzájárulni?

  • Juttassa el az elérhető kommunikációs csatornáin keresztül a kampányt a fiatalok felé (16-30 év)  – honlap, belső kommunikációs csatornák (e-mail, hírlevél, intranet), Facebook és legyen az AIESEC globális kampányának partnere
  • Működjön velünk együtt olyan eseményeken, amelyek fiatalokat vagy más érdeklődő érintetteket céloz meg – akik számára értéket jelenthet a projekt eredményeinek megismerése, előadás meghallgatása, a fiatalok véleményének bemutatása

A projekt partnereként egyeteme, vállalata vagy non-profit szervezete hozzájárul a globális célok láthatóságához, eléréséhez és ezzel egy időben pedig az eredmények megismerésével szervezete működését is a jövő generációjának véleménye alapján formálhatja.

Lépjen velünk kapcsolatba

I. Bécsi Magyar Diáknapok

2016. február 11. Tóth Imre Benjámin Hírek 0 hozzászólás

Kedves Bécsi Magyar Diákok, Volt Diákok, Leendő Diákok és Minden Kedves Érdeklődő!

A Magyar Diákok Egyesületével március 16-20 között első ízben egy több napos rendezvénysorozatot szervezünk, Bécsi Magyar Diáknapok néven.
A rendezvény célja a bécsi magyar diákok összefogása, kulturált szórakozási lehetőségek biztosítása, valamint az MDE, mint szervezet széles körű megismertetése a diákokkal.
A programterv nem fog hiányt szenvedni bulikból, koncertekből, humorból, csapatjátékokból, sportból, filmekből sem, egyszóval minden lesz, ami szem-szájnak ingere!

PROGRAMTERV

► március 16.

20:00 Játékest a Brot und Spiele bárban – https://www.facebook.com/events/1140961745914725/

► március 17.

20:00 Megnyitó rendezvény a Collegium Hungaricumban
A rendezvénysorozatot megnyitja Dr. Perényi János bécsi magyar nagykövet. Zenél a Haráki Orákió és az Ostoros Zenekar, fellép a Délibáb Táncegyüttes. – https://www.facebook.com/events/957834494305163/

► március 18.

20:00 Dumaszínház Bécs – Beliczai Balázs és Tóth Edu – https://www.facebook.com/events/515627901943003/

► március 19.

09:00-15:00 Sportnap  – https://www.facebook.com/events/1659904364279679/
22:00 Semester Opening Party  – https://www.facebook.com/events/1560686330923820/

► március 20.

Lazító filmklub

 

Közben lesznek csapatjátékok, beer-pong és mindenféle jó, amire február második felében indítjuk a jelentkezést!
Az egyes programpontoknak is lesz külön facebook eseménye, ezekkel hamarosan jelentkezünk! :)

Szeretettel várunk mindenkit!

az MDE-VUS csapata

*******************************************************

Kedves Érdeklődők! Az MDE igény szerint tud szállást foglalni, és segítséget nyújtani azok számára, akik részt vesznek a Diáknapokon, és a rendezvénysorozat időtartama alatt Bécsben szeretnének megszállni. A jelentkezést az mde.szallas@gmail.com e-mail címen várjuk. Szeretettel: a Szervező csapat

*******************************************************
A rendezvénysorozat támogatói:
Fő szponzorunk: MAXX Entertainment Business Group

Szponzorok

Maxx Entertainment Business Group
Lasermaxx
Ilona Stüberl étterem
Sale e Pepe étterem
Dobos Bistro
Budapest Bistro
Piroschka ungarisches Restaurant
Smart Rooms
Ungarisches Tourismusamt
Eurolines Hungary – Volánbusz
Club Pannonia
Fit&Squash
Filmcasino

Partnereink

Ausztria:
“Europa”-Club
Délibáb Bécsi Magyar Kultúregyesület
Pannonia Club
ORF Volksgruppen Ungarn
Bécsi Magyar Nagykövetség
Collegium Hungaricum
AMAPED   
Ausztriai Magyarok Kerekasztala

Médiapartnerek:
Szervusz Ausztria
Bécsi fekete blog

Külföld:
Románia: Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) 
Szlovákia/Csehország/Magyarország: Diákhálózat

Magyarország:
Külföldön Tanuló Magyar Egyetemisták Egyesülete – KÜMA
Felsőoktatási Diákszervezetek Egyesülete

1 / 14 oldal12345...10...Utolsó »

Copyright © MDE-VUS Magyar Diákok Egyesülete – Verein Ungarischer Studenten 2010 - Powered by Wordpress Webdesign: ZINA LEMMIKKI