2018. január 20. Bajnóczi Erik Hírek, Kiemelt 0 hozzászólás

Kedves végzős diákok!

 

Az MDE-VUS idén is információs hétvégét szervez azon diákok számára, akik a bécsi továbbtanulás iránt érdeklődnek. Az színes programokkal vegyített eseményre idén február 2., 3., 4-én kerül sor.

Előzetes programtervezet:

Péntek – a délutáni órákban érkezés a Hauptbahnhofra, majd a szálláshelyek elfoglalása. A regisztrálást egy ismerkedéssel egybekötött közös vacsora követi.

Szombat – a délelőtti blokkban bemutatásra kerülnek az egyetemek, emellett a lakhatásról, közlekedésről, mindennapokról és a fontosabb hivatalos ügyek intézéséről is informálunk titeket. Ebéd után csoportokba osztva megnézzük az egyetemeket és a fontosabb kollégiumokat, majd a vacsorát követően egy kisebb bulival zárjuk a napot.

Vasárnap – reggeli után a délelőtt folyamán hazautazás

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Részvételi díj: 80 euro–> Ebbe beletartozik 2 éjszaka (amit hostelben fogtok eltölteni), napi többszöri étkezés, valamint a szombat esti buliba a belépő. Az ár nem tartalmazza az oda-és visszautazást, valamint a helyi közlekedést. Az utóbbinál lehetőségetek van 24 illetve 48 órás bérlet vásárlására.

Regisztrálni a következőképpen lehet:

1. Űrlap kitöltése: https://docs.google.com/forms/d/1_etEcJuajffGNR-YMbLmQpunURA68-QxaIxZHvCGhr0/edit
2. Részvételi díj átutalása:

Magyar Diákok Egyesülete-Verein Ungarischer Studierender

IBAN AT25 1200 0515 8057 1701BIC BKAUATWW

A regisztráció csak a részvételi díj befizetésével lesz érvényes!Figyelem! A részvételi díjat lemondás esetén sem áll módunkban visszafizetni!
Jelentkezési határidő: JANUÁR 30!

Kérünk Titeket, hogy küldjétek el nekünk emailben a:– banki átutalás igazolását,– a 18 év alatti diákok esetében a szülői beleegyezést az Információs Hétvégén való részvételre (ennek hiányában a 18 év alattiak nem vehetnek részt az eseményen)!

E-mail: domonkostoth97@gmail.com

A végleges programtervet, az érkezéssel, elszállásolással kapcsolatos információkat a regisztráció véglegesítése után kapják meg a résztvevők e-mailben!

Kérdések esetén írjatok nekünk bátran!

Új struktúra, új tagok

2017. november 30. Bajnóczi Erik Hírek 0 hozzászólás

Az idei gólyaavató végezetével az MDE elnöksége arra a következtetésre jutott, hogy még a Tagtoborzó eseményünk előtt struktúraváltásra lenne szüksége az egész egyesületnek. Úgy véltük, hogy a leghatékonyabb munka érdekében bevezetünk egy olyan rendszert, ami eddig tán sosem volt az MDE-ben. A két elnök mellett megválasztottunk 7 alelnököt, akik egy-egy munkacsoportért lesznek egy évig felelősek, azaz a következő tisztújító gyűlésig.

Ez a hét csoport magában foglalja az IT, Rendezvényszervezés, Információ, Kapcsolatok, Marketing, Szponzor és HR területeit. Reméljük, hogy a csoportbeosztások, külön-külön csoportgyűlések hasznosak lesznek, és hatékonyabbá, gyorsabbá és átláthatóbbá teszik majd mindennapi munkánkat. A két elnök felügyeli majd az összes csoportot egyenként is, és havonta, vagy lehetőség szerint 2-3 hetente egy nagy MDE gyűlésre is szert teszünk, ahol összefoglalóan átbeszéljük a következő hónapbeli várható programjainkat, illetve azt is, hogy melyik csoport minek lesz a felelőse.

A struktúraváltást követően eljött a már meghirdetett „Tagtoborzó” eseményünk is. Ez alkalommal 14 új tagot köszönthetünk az MDE-ben, ami minden eddigi tagtoborzást felülmúl. A Tagtoborzót egy ismerkedős körrel indítottuk, majd mindenki elmondhatta, hogy mit vár ettől a diákegyesülettől, és legszívesebben milyen területeken próbálná ki magát. Ezt követte egy prezentáció az MDE múltjáról, jelenéről, az elveinkről és az új struktúráról. Ezután kiscsoportos beszélgetésekben lehetett minden egyes alelnöktől információt gyűjteni, és egy kis betekintést nyerni a csoportok feladatköreibe. Ez után megkértünk minden egyes leendő tagot, hogy válasszanak három olyan csoportot, amelyekben szívesen tagok lennének, és írják fel egy papírra azokat prioritást követve. A Tagtoborzót végül egy laza beszélgetéssel, ismerkedéssel zártuk.

MDE Tagtoborzó 2017

2017. november 3. Bajnóczi Erik Hírek, Kiemelt 0 hozzászólás

Halihó kedves bécsi magyar diákok! 

Egyesületünk ismételten sort kerít tagtoborzásra: ha érzel magadban motivációt az MDE tagságra, szeretnél egy dinamikus, fejlődő csapat tagja lenni, érdekel a szervezés, érdekelnek az MDE kulisszák, szeretnél tenni a bécsi magyar diákság összetartásáért, akkor jelentkezz és regisztrálj itt és mi felvesszük Veled a kapcsolatot! 

A tagtoborzó gyűlésünk időpontja: november 14., 19:30 
Helyszín: AMAPED, Schwedenplatz 2/11
Mindenkit szeretettel várunk! 

Az MDE csapata

REGISZTRÁCIÓ:

 https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf5bzXBRAvnMcZcq5Os37F8UaulKuhyNV6g2PjlsV5qKPq-AA/viewform

Segíts nekünk, hogy közösséget építhessünk!

2017. augusztus 25. Bajnóczi Erik Hírek 0 hozzászólás

Kedves Bécsi Magyarok!

 

Idén október 14-én sor kerül az egyetlen bécsi gólyaavatóra, amelyet immáron tíz éve szerveznek bécsi magyar diákegyesületek, hogy a magyarországi hagyományhoz hasonlóan a Bécsben tanulmányaikat kezdő magyarok diákok részesei lehessenek egy csapatépítő élménynek.

Az utóbbi évek statisztikái alapján évi több mint 200 magyar diák kezdi meg egyetemi vagy főiskolai tanulmányait Bécsben. Ezáltal az igény is évről-évre nő egy minőségibb gólyaavató megszervezésére.

Az MDE-VUS (Magyar Diákok Egyesülete-Verein Ungarischer Studierender) egy önkéntesek által működtetett szervezet, mely 18 éve áll az ausztriai magyar diákok szolgálatában.
Egyik legfontosabb és legnagyobb rendezvénye már évek óta a gólyaavató, amelyen minden alkalommal csaknem száz gólyát vezet be az egyetemi életbe egy közel 20-25 főből felépülő szervezői gárda.

Hogy a gólyaavató megvalósulhasson, minden évben adományokra, szponzoraink és partnereink támogatására van szükségünk, amely nélkül ez a rendezvény nem jöhetne létre.

Egyesületünk hálásan fogad kisebb-nagyobb adományokat, tárgyi vagy anyagi támogatásokat, akár étel- és italcsomagokat is, avagy ajándékkártyákat és utalványokat, amelyeket a szemeszternyitó partinkon megrendezett  tombolán kisorsolhatunk, illetve bármilyen nagylelkű felajánlást!

 

Miért éri meg minket támogatni?

 • Támogatásával hozzájárul a bécsi magyar diákok közösségének összekovácsolásához
 • Az Ön és vállalkozásának neve azonnal bekerül a bécsi magyar közösségek vérkeringésébe
 • A honlapon szerepelhet az Ön logója, neve, továbbá reklámot biztosítunk Önnek, Önt mit támogatónkat és szponzorunkat plakátjainkon feltüntetve
 • Az Ön vállalkozását bemutató szórólap és plakát avagy egyéb reklámanyag több mint kétszáz magyar kezébe juthat el
 • Vállalkozását akár egy rendezvény keretén belül is megismertetheti a magyar diákokkal 

 

Liebe Ungarn in Wien! 

 

Am 14.10.2017 findet die einzige Einweihungsfeier für erstsemestrige ungarische Studierende in Wien statt, die nunmehr seit 10 Jahren von verschiedenen ungarischen Studentengemeinschaften organisiert wird. Da das Einweihungsfest von neuen Studierenden in Ungarn schon als eine Tradition gilt, finden wir, diese Brauch soll auch in Wien weiter gepflegt werden, mit dem Ziel, für die Neuen eine Gemeinschaft aufbauen zu können. Laut der Statistik der vergangenen Jahren fangen jährlich mehr als 200 StudentInnen von ungarischer Herkunft mit ihrem Studium in Wien an. Dadurch erhöht sich auch die Nachfrage nach Veranstaltungen mit steigendem Niveau, wie auch das Zusammenbringen von neuen Studierenden am Semesteranfang.  Die VUS-MDE (Verein Ungarischer Studierender-Magyar Diákok Egyesülete) ist von StudentInnen schon seit 18 Jahren freiwillig betätigt. Zu den beliebtesten, wichtigsten und größten Veranstaltungen des Vereins gehört jedes Jahr diese Einweihungsfeier der Erstsemestrigen dazu, im Rahmen dessen nahe 100 junge TeilnehmerInnen von ca. 20-25 Organisatoren ins Studentenleben eingeleitet werden.

Damit unsere Einweihungsfeier jährlich erfolgreich zustande kommen kann, benötigen wir Unterstützung in Form von Spenden von unseren Sponsoren und Partnern.

Unser Verein nimmt Spenden in jeder Art und Größe, Speisen, eventuell Gutscheine, die wir unter den Erstsemestrigen im Rahmen unserer Semester Opening Party als Tombolagewinn verlosen. Natürlich freuen wir uns über allerlei großzügige Unterstützung.

 

Warum lohnt es sich für Sie uns zu unterstützen?

 • Mit Ihrer Unterstützung tragen Sie bedeutend zur Vereinheitlichung der wiener Gemeinschaft ungarischer Studierender bei
 • Sie werden mit Ihrem Namen und Namen Ihres Unternehmens zum Mitglied der ungarischen Gemeinschaften, die in Wien existieren
 • Ihr Firmenname bzw. Logo wird auf unserem Homepage aufgezeigt, wir bieten weiterhin eine Werbung Ihres Unternehmens an
 • Flyers, Plakate und weiteres Werbematerial über Ihren Unternehmen wird von uns gerne angenommen und sogar zu 200 jungen Ungarn übermittelt
 • Wir bieten Ihnen auch gerne die Möglichkeit an, Ihr Projekt oder Unternehmen im Rahmen unserer Veranstaltungen ungarischen Studierenden vorzustellen

 

Idén is gólyákat avatunk!

2017. augusztus 8. Zörényi Kristóf Események, Hírek 0 hozzászólás

Kedves bécsi diákok és jövőbeli gólyák!

Holló érkezett nyugatról:

Az MDE 2017 októberében új évadot kezd gólyaavatóinak sorában: trónkövetelők érkeznek Westeros birodalmába, hogy a Gólyák Harca során összecsapjanak a Vastrón elfoglalásának jogáért. Tíz ház folytat majd ádáz küzdelmet a túlélésért, melyek közül csak egy vívhatja majd ki az uralkodói címet. Lesznek házak, melyek szövetségre lépnek, barátságokat kötnek, és gonosz ellenségek is, kiknek csak a győzelem lebeg a szeme előtt.

Októberben kezdetét veszi a szemeszter a bécsi egyetemeken is. Minden évben emelkedik a száma azoknak a magyar diákoknak, akik Ausztriában folytatják tanulmányaikat.
A gólyaavató idén október 13-14 között kerül megrendezésre. Mivel Ausztriában nincs ilyen és ehhez hasonló rendezvény a gólyák számára, Magyarországon pedig ez már egy hagyományos esemény az egyetem illetve főiskola előtt, úgy gondoljuk, hogy ez kijár a bécsi magyar gólyáknak is.

Míg a tavalyi téma a “Szuperhősök” volt, így a szervezők különféle szuperhősöket jelenítettek meg,  idén a nagy sikerű Trónok harca c. sorozatot ismerjük meg jobban, egy másik perspektívából.  A téma tehát: “A gólyák harca!”

Hogy mi is az a gólyaavató?

Tulajdonképpen nem más, mint egymás megismerése, különböző játékos, csapatépítő feladatok közben. “Fontosnak tartjuk, hogy a Bécsben élő magyar diákok (és nem diákok egyaránt) összetartsanak, ehhez az első lépés a megismerkedés. Ezt mi most játékos feladatok közben oldjuk meg, aminek a kivitelezésében idén több mint 15 lelkes, szorgalmas, ügyes szervező segít.

 

Mi lesz a program?

Október 13-án, pénteken délután kezdődik. Közösen, kísérőkkel mennek a gólyák a feladatok helyszínére. Miután mindenkit regisztráltunk, megkapják a pólókat, valamint az uzsonnás csomagot, majd a már előre kisorsolt csapatokba osztjuk őket. Az este folyamán különböző vicces feladatokat kell végrehajtaniuk, akkor jár a több pont. Az a csapat, amely a legtöbb pontot gyűjti, értékes nyereményekben részesül. A csapatverseny után egy kisebb bulival zárjuk a pénteki napot.

Másnap, szombaton, miután mindenki kipihente az előző este fáradalmait,  koradélután folytatjuk a gólyaavatót, az úgynevezett „StadtRallyval” Bécs városában. A gyülekező után minden csapat elindul egy-egy helyszínre, ami általában egy nevezetesség, ismert hely szokott lenni, ahol a szervezők által kitalált feladatokat kell megoldani, szintén pontokért. Ha végeztek az elsővel, mennek a második helyszínre, és így tovább addig, amíg körbe nem értek. (A csapatok a csapatkapitányaikkal, vagyis a kísérőikkel járják a várost.) Nyereménykiosztásra, eredményhirdetésre szintén szombaton fog sor kerülni.

A szombatot, és egyben az idei gólyaavatót pedig a Semester Openinggel fejezzük be, amely a Noxban kerül megrendezésre, ahol a fergeteges MDE-s bulikhoz híven ismét Niedermayer Kolos áll a DJ pult mögé. “A szemeszternyitók sikeréhez az is hozzájárul, hogy itt a már összeszokott gólyák lehetőséget kapnak a már régebb óta Bécsben tanuló magyar diákokkal való megismerkedésre. Idén is hatalmas bulira kell számítani, jó hangulattal, magyar diáktömeggel, és természetesen tombolával!” – árulta el Szemerszki Gergely, az MDE egyik elnöke.

 

Jelentkezni a következőképpen lehet:

1. Töltsd ki a regisztrációs űrlapot:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc6aHFkRAIhPShAbPLt8kHJteWB-fhi9XwBqM1FC-gqdRV6KA/viewform

2.  A jelentkezés kizárólag a részvételi díj befizetésével lesz érvényes.
Augusztus 1. – Szeptember 3. 18 euró = early bird

Szeptember 4. – Október 1.        20 euró
Október 2. – Október 8.               25 euró

A részvételi díj tartalmazza: pénteken étkezés egyszer,  gólyaavatós póló, pénteki italok, szombati Semester Opening belépő

Az űrlapon megadott két lehetőség közül választva tudsz dönteni a befizetés módjáról:  banki átutalással / szeptember 11.-től személyesen

– Banki átutalás:
Verein Ungarischer Studierender
IBAN AT25 1200 0515 8057 1701
BIC BKAUATWW

A megjegyzés rovatban tüntessétek fel a neveteket!

– személyesen:
Szeptember 11-től minden kedden személyesen is be tudjátok majd fizetni a részvételi díjat, és találkozhattok a szervezőkkel egy általuk kiválasztott helyen és időpontban!

3. Ezután már nincs más dolgotok, mint várni az információs csomagokat emailben a szervezőktől! :)

 

További információkért nézzétek meg a facebookos eseményünket: https://www.facebook.com/events/1608408145860769/?acontext=%7B%22action_history%22%3A%22[%7B%5C%22surface%5C%22%3A%5C%22page%5C%22%2C%5C%22mechanism%5C%22%3A%5C%22page_upcoming_events_card%5C%22%2C%5C%22extra_data%5C%22%3A[]%7D]%22%2C%22has_source%22%3Atrue%7D


Kérdéseitekkel bátran forduljatok a szervezőkhöz:

 

gaborpeterkurucz@gmail.com

Vagy nyugodtan írjatok facebook oldalunknak:


Az MDE csapata  


Lájkoljátok és kövvésetk a Facebook oldalunkat is: https://www.facebook.com/MDEVUS/

Kedves bécsi továbbtanulás után érdeklődő diákok!

2017. április 20. Bajnóczi Erik Hírek 0 hozzászólás

A II. Bécsi Magyar Diáknapokra március 14. és 18. között került sor. Csak úgy mint tavaly, az ideinek is az volt a célja, hogy minél több embert elérjen mind az egyesület, mind a rendezvény, ezért még több, még színesebb programokkal készültünk. Volt megnyitó, sörpong, játékest, karaoke est, Stand-up comedy, ahol Lorán Barnabás Trabarna, illetve Rekop György látogattak el Bécsbe, ezenkívül csapatjátékok, kocsmatúra, MDE Café, sportnap, ahol lehetett focizni, kosarazni és zumbázni is, valamint szemeszternyitó buli. A II. Diáknapokra közel 300 ember jött el, aminek nagyon örülünk, reméljük, évről évre egyre többen látogatják meg! Köszönjük támogatóinknak a segítséget: Ilona Stüberl, Smart Rooms, Ungarisches Tourismusamt, EurolinesHungary Volánbusz Kft., Logikeller, Dobos Bistro, Budapest Bistro, Treffpunkt Café, Café Frei!

 

                        

A többnapos rendezvénysorozat után most szintén egy nagyobb volumenű esemény következik, ez pedig nem más, mint a már többször megszervezett InfoHétvége!

Idén most tavasszal is megrendezésre kerül az MDE-VUS által szervezett információs hétvége, amelyre azokat a magyar diákokat várjuk, akik a következő, vagy az azt követő tanévben már Bécsben fogják vagy szeretnék folytatni tanulmányaikat. Az esemény május 19., 20. és 21-én lesz, színes programokkal vegyítve. A diákokat egy hostelben szállásoljuk el, és napi többszöri étkezést biztosítunk számukra.

 

Jelentkezési határidő: május 14.

 

Előzetes programtervezet:

 • Május 19-én pénteken délután érkezés Bécsbe a Hauptbahnhofra, majd a szállásra, ahol regisztrálunk mindenkit. Ezután vacsorázunk egyet közösen, ismerkedéssel egybekötve.
 • Szombaton délelőtt előadásokat tartunk a bécsi életről, egyetemekről, szállásról, hivatalos ügyek intézéséről, stb. Ebéd után pedig megmutatjuk nektek az egyetemeket, illetve az ismertebb kollégiumokat is. Este pedig vacsora, majd egy kisebb bulival zárjuk a szombati napot.
 • Vasárnap délelőtt reggeli után hazautazás, természetesen kísérettel.

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Részvételi díj: 80 euro, amibe a 2 éjszaka, napi többszöri étkezés, valamint a szombat esti buliba a belépő
tartozik.
Az ár nem tartalmazza az oda-és visszautazást, valamint a helyi közlekedést. Az utóbbinál lehetőségetek van 48 órás bérlet vásárlására.

Regisztrálni a következőképpen lehet:

1. Űrlap kitöltése:
https://docs.google.com/forms/d/1oU12-b2jAM- MDkTrR82-H6a0d88mRfouvpznZhWox1E/edit

2. Részvételi díj átutalása:
Magyar Diákok Egyesülete-Verein Ungarischer Studierender
IBAN: AT25 1200 0515 8057 1701
BIC: BKAUATWW

Jelentkezési határidő: május 14.
A regisztráció csak a részvételi díj befizetésével lesz érvényes!
Figyelem! A részvételi díjat lemondás esetén sem áll módunkban visszafizetni!

Kérünk Titeket, hogy küldjétek el nekünk emailben a
– banki átutalás igazolását,
– a 18 év alatti résztvevők esetében a szülői beleegyezést az Információs Hétvégén való részvételre! Szülői
beleegyezés hiányában a 18 év alattiak nem vehetnek részt a hétvégén!

E-mail: gaborkurucz@icloud.com , ndor.milan@gmail.com

A végleges programtervet, az érkezéssel, elszállásolással kapcsolatos információkat a regisztráció véglegesítése után kapják meg a résztvevők e-mailben!

Kérdések esetén írjatok nekünk bátran!

Borítókép: Milán Nádor

Kellemes ünnepeket kíván az MDE!

2016. december 22. Zörényi Kristóf Egyéb 0 hozzászólás

img_5868

Kedves Mindenki!

Köszönjük Nektek, hogy a 2016-os évben is velünk voltatok, részt vettetek a rendezvényeken! 

Reméljük, ez évben sem okoztunk Nektek csalódást, hiszen több mint 30 rendezvényünk volt, többek között MDE Cafék, kulturális rendezvények, bulik, márciusban a több napon keresztül tartó Diáknapok, októberben Gólyaavató, aztán fogadóórák és InfóHétvégék a továbbtanulás iránt érdeklődőknek. 

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk! 
Találkozunk a 2017-es évben! 
Magyar Diákok Egyesülete 
 

 

Tisztújítás a diákegyesület berkeiben

2016. november 23. Illés Roland Hírek 0 hozzászólás

Majdnem két év elnökség után Paluska Zsuzsi és az MDE eddigi vezetőségi tagjai átadták a stafétát. A tisztújító gyűlés vidáman zajlott, a jelöltek rövid beszédet tartottak jövőbeli elképzeléseikről, majd sor került a szavazásra.

Az MDE-VUS új vezetősége:

Társelnökök: Endre Bálint és Szemerszki Gergely
elnok@mde.hu

Marketing és HR alelnök: Némedi-Tóth Zsófia
Reklám, Facebook és honlap, csapatépítés és tagtoborzás
nemeditothzsofi95@gmail.com

Külügyi alelnök: Zombori Bálint
Továbbtanulásról való tájékoztatás, infóhétvége, fogadóóra, magyarországi középiskolákkal való kapcsolattartás
balint.zombori@mde.hu

Titkárnő: Stánitz Veronika
Belföldi és külföldi partnerkapcsolatok, szponzorokkal való kapcsolattartás
veronika.stanitz@mde.hu

Rendezvénykoordinátorok:

Niedermayer Kolos
MDE party
kolos.niedermayer@gmail.com
Paluska Zsuzsanna
MDE Café, kultúr és egyéb
zsuzsanna.paluska@mde.hu

A múlt héten megrendezésre került Tagtoborzó Közgyűlésünkön 13 diák nyert tagfelvételt az MDE szervező csapatába. Ha Te is kedvet kaptál a szervezéshez, az MDE-hez, keress minket bátran!

Az új elnökség nagy szorgalommal szervezi a december 9-11-ig megrendezésre kerülő Információs Hétvégét, amelyre azokat a magyar diákokat várjuk, akik a következő tanévben már Bécsben fogják, vagy szeretnék folytatni tanulmányaikat. Az esemény 2 napból illetve 2 éjszakából áll, ezalatt a diákokat egy hostelben szállásoljuk el, és napi többszöri étkezést biztosítunk számukra. Különböző programokban lesz részük, többek között prezentációk az egyesületről, bécsi életről, egyetemekről, főiskoláról, kötelezettségekről; iskolák, ismertebb kollégiumok bemutatása; és egy kisebb csapatépítő buli a szervezőkkel együtt. Jelentkezési határidő: november 30.

Ha valaki kedvet kapott, és szeretne eljönni, a részletes leírást (regisztráció, fizetés stb.) a honlap nyitólapján, valamint a Facebook oldalunkon megtekintheti! Gyere, és jelentkezz Te is!

Némedi-Tóth Zsófia
Marketing és HR alelnök

Információs hétvége: december 9. – 11.

2016. november 4. Gregor András Hírek 0 hozzászólás

Idén télen ismét megrendezésre kerül az MDE-VUS által szervezett információs hétvége, amelyre azokat a magyar diákokat várjuk, akik a következő tanévben már Bécsben fogják, vagy szeretnék folytatni tanulmányaikat. Az esemény december 9., 10., és 11-én lesz, színes programokkal vegyítve. A diákokat egy hostelben szállásoljuk el, és napi háromszori étkezést biztosítunk számunkra.

Előzetes programtervezet: (A részletekkel jövünk később.)

December 9-én pénteken délután érkezés Bécsbe a Hauptbahnhofra, majd a szállásra, ahol regisztrálunk mindenkit. Ezután vacsorázunk egyet közösen, ismerkedéssel egybekötve.

Szombaton délelőtt előadásokat tartunk a bécsi életről, egyetemekről, szállásról, hivatalos ügyek intézéséről, stb. Ebéd után pedig megmutatjuk nektek az egyetemeket, illetve az ismertebb kollégiumokat is. Este pedig vacsora, majd egy fergeteges Mikulás bulival zárjuk a szombati napot.

Vasárnap délelőtt reggeli után hazautazás.

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Részvételi díj: 80 euró, amibe a 2 éjszaka, napi többszöri étkezések, valamint a szombat esti buliba a belépő tartozik.

 

Regisztrálni a következőképpen lehet:

1. Űrlap kitöltése:
https://docs.google.com/forms/d/1VE95Gt-N-2HhwS8SwHk3LlJXE4NB945WJBVozWSsxdM/edit

2. Részvételi díj átutalása:

Magyar Diákok Egyesülete-Verein Ungarischer Studierender
IBAN AT25 1200 0515 8057 1701
BIC BKAUATWW

Jelentkezési határidő: november 30.
A regisztráció csak a részvételi díj befizetésével lesz érvényes!
Figyelem! A részvételi díjat lemondás esetén sem áll módunkban visszafizetni!

Kérünk Titeket, hogy küldjétek el nekünk e-mailben a
– banki átutalás igazolását,
– a 18 év alatti résztvevők esetében a szülői beleegyezést az Információs Hétvégén való részvételre! Szülői beleegyezés hiányában a 18 év alattiak nem vehetnek részt a hétvégén!
E-mail: infohetvege@mde.hu

A végleges programtervet, az érkezéssel, elszállásolással kapcsolatos információkat a regisztráció véglegesítése után kapják meg a résztvevők e-mailben!

Kérdések esetén írjatok nekünk bátran!

Gólyák felavatva, szemeszter megnyitva!

2016. október 24. Gregor András Hírek 0 hozzászólás

A Magyar Diákok Egyesülete idén is felavatta a Bécsbe érkező diákokat egy kétnapos program keretén belül, amire október 14-én és 15-én került sor. Mivel Ausztriában nincs ilyen és ehhez hasonló rendezvény a gólyák számára, Magyarországon pedig ez már egy hagyományos esemény az egyetem illetve főiskola előtt, úgy gondoltuk, hogy ez kijárt a bécsi magyar gólyáknak is. Az első nap helyszíne a Böhmischer Prater volt, ahova kísérők segítségével jutottak el a gólyák.

Az idei év témája a szuperhősök volt, és a gólyák a regisztráció során megkapták az ehhez a témához illő pólójukat, valamint a beosztást a kisorsolt csapatokba, amiknek természetesen egy-egy szuperhős volt a neve. Egy rövid ismerkedés után, fél 6-kor kezdetét vette a játék! Különböző, vicces feladatokat kellett végrehajtaniuk, közben pontokat gyűjtve. A pénteki nap több mint 20 szervező koordinálásával zajlott, ők gondoskodtak a 80 gólya felavatásáról, akik Magyarország különböző vidékeiről, többek között Győrből, Szombathelyről, Budapestről, Sopronból, Veszprémből jöttek.  A játékok között voltak szünetek is, ilyenkor lehetett enni, inni. A feladatoknak éjfélkor vége lett, majd egy kisebb bulival zárult a pénteki nap.

14797330_1156502661051654_249452474_n

Akkor indulhattok amikor a jobb és a bal kezem egyesítem” – Patrik

Szombaton délután 2-kor folytatódott az avató, az úgynevezett „StadtRallyval” Bécs városában. Minden csapat a csapatkapitányával találkozott egy-egy helyszínen, ami egy nevezetesség, ismert hely volt,  s ahol a szervezők által kitalált feladatokat kellett megoldani, szintén pontokért. Ha végeztek az elsővel, mentek a második helyszínre, és így tovább addig, amíg körbeértek. A csapatok a csapatkapitányaikkal, vagyis a kísérőikkel járták a várost. Eredményhirdetésre szombaton este került sor a StadtRally után, 6 órakor a Stadtparkban. Ezúton is gratulálunk a Joker csapatnak! :)

14825770_1156502621051658_1803424008_n

Erre üljön rá valaki” – Patrik

A gólyaavatót végül a szombati buli, vagyis a Semester Opening zárta, aminek a helyszíne a Club Massiv volt. Nem meglepő, hogy DJ pult mögött természetesen Niedermayer Kolos állt. A gólyáknak természetesen ingyen volt a belépő, a többieknek pedig 3 EURO. Tombolát is lehetett venni, rengeteg értékes nyeremény talált gazdára, köztük az IPAD MINI 2 is! A fantasztikus hangulatú buliba közel 300-an érkeztek, ennyi magyar diák nyitotta meg együtt a szemesztert!

14712509_1156501774385076_627432194322708058_o

Szeretnénk megköszönni az összes támogatónknak, szponzorunknak, hogy hozzájárultak a rendezvény megvalósulásához!

•    Ilona Stüberl Étterem
•    MAXX Business Group
•    Treffpunkt Café
•    Café Frei
•    Piroschka Étterem
•    Smart Rooms
•    Wukhi Wien
•    Ausztriai Magyarok Kerekasztala

14715459_1156500577718529_4574427985670382982_o

Az MDE csapatának nevében szeretnénk még megköszönni Tóth Gábornak, (TG-nek, a Gólyaavató főszervezőjének), hogy szívét-lelkét kitette azért, hogy minden gólya és szervező elégedett legyen több mint négy hónap kemény szervezésének gyümölcsével! :) Valamint köszönjük szépen fotósainknak, Pehi Dorkának, Trombitás Gergőnek és Skaper Rolandnak is, hogy ilyen sokat kattintottak, szuper képek lettek!

Némedi Tóth Zsófia
Marketing koordinátor

Paluska Zsuzsanna
Az MDE-VUS elnöke

1 / 14 oldal12345...10...Utolsó »

Copyright © MDE-VUS Magyar Diákok Egyesülete – Verein Ungarischer Studenten 2010 - Powered by Wordpress Webdesign: ZINA LEMMIKKI