Az osztrák egyetemek nyitva állnak a magyar hallgatók előtt (is)

Gregor András, 2015. május 9. Hírek 0 hozzászólás

Nem szűnik az érdeklődés az osztrák egyetemek iránt, erről a legtöbbet a Magyar Diákok Egyesületének (MDE) vezetői tudnak mesélni, hiszen ők azok, akik rendszeresen tartanak előadásokat Magyarországon a lehetőségekről és körülményekről. Kérdésekre is szívesen válaszolnak, emellett folyamatosan frissített honlapjuk jól tájékoztat, s tapasztalataik alapján a gyakran feltett kérdésekre is kitér.

Talán most, márciusban nem árt arra figyelmeztetni – emelik ki a sok infó közül –, hogy ha valaki elhatározza tanulmányainak ausztriai/bécsi folytatását, bizonyos előkészületeket máris meg kell tennie. A legidőszerűbb: ajánlatos minél előbb jelentkezni a kollégiumokba! Most még van esély, nyáron azonban egyre valószínűtlenebb, hogy az illető talál helyet. Márpedig sok szempontból ez a legkedvezőbb lakhatási forma.

A bécsi/ausztriai egyetemek valamelyikére pályázók olyan sokféle kérdést tudnak feltenni, hogy a válaszadásra egy cikk aligha nyújthat lehetőséget. Néhány általánosságról azonban tudunk felvilágosítást adni – a részletkérdések megválaszolásához pedig az MDE honlapjának konkrét cikkeihez irányítjuk az érdeklődőket.

 

>>A cikk folytatása

Megosztás

Sorry, the comment form is closed at this time.


Copyright © MDE-VUS Magyar Diákok Egyesülete – Verein Ungarischer Studenten 2010 - Powered by Wordpress Webdesign: ZINA LEMMIKKI