Idén is gólyákat avatunk!

Időpont: n.a. Helyszín: n.a. Események, Hírek
0 hozzászólás

Kedves bécsi diákok és jövőbeli gólyák!

Holló érkezett nyugatról:

Az MDE 2017 októberében új évadot kezd gólyaavatóinak sorában: trónkövetelők érkeznek Westeros birodalmába, hogy a Gólyák Harca során összecsapjanak a Vastrón elfoglalásának jogáért. Tíz ház folytat majd ádáz küzdelmet a túlélésért, melyek közül csak egy vívhatja majd ki az uralkodói címet. Lesznek házak, melyek szövetségre lépnek, barátságokat kötnek, és gonosz ellenségek is, kiknek csak a győzelem lebeg a szeme előtt.

Októberben kezdetét veszi a szemeszter a bécsi egyetemeken is. Minden évben emelkedik a száma azoknak a magyar diákoknak, akik Ausztriában folytatják tanulmányaikat.
A gólyaavató idén október 13-14 között kerül megrendezésre. Mivel Ausztriában nincs ilyen és ehhez hasonló rendezvény a gólyák számára, Magyarországon pedig ez már egy hagyományos esemény az egyetem illetve főiskola előtt, úgy gondoljuk, hogy ez kijár a bécsi magyar gólyáknak is.

Míg a tavalyi téma a “Szuperhősök” volt, így a szervezők különféle szuperhősöket jelenítettek meg,  idén a nagy sikerű Trónok harca c. sorozatot ismerjük meg jobban, egy másik perspektívából.  A téma tehát: “A gólyák harca!”

Hogy mi is az a gólyaavató?

Tulajdonképpen nem más, mint egymás megismerése, különböző játékos, csapatépítő feladatok közben. “Fontosnak tartjuk, hogy a Bécsben élő magyar diákok (és nem diákok egyaránt) összetartsanak, ehhez az első lépés a megismerkedés. Ezt mi most játékos feladatok közben oldjuk meg, aminek a kivitelezésében idén több mint 15 lelkes, szorgalmas, ügyes szervező segít.

 

Mi lesz a program?

Október 13-án, pénteken délután kezdődik. Közösen, kísérőkkel mennek a gólyák a feladatok helyszínére. Miután mindenkit regisztráltunk, megkapják a pólókat, valamint az uzsonnás csomagot, majd a már előre kisorsolt csapatokba osztjuk őket. Az este folyamán különböző vicces feladatokat kell végrehajtaniuk, akkor jár a több pont. Az a csapat, amely a legtöbb pontot gyűjti, értékes nyereményekben részesül. A csapatverseny után egy kisebb bulival zárjuk a pénteki napot.

Másnap, szombaton, miután mindenki kipihente az előző este fáradalmait,  koradélután folytatjuk a gólyaavatót, az úgynevezett „StadtRallyval” Bécs városában. A gyülekező után minden csapat elindul egy-egy helyszínre, ami általában egy nevezetesség, ismert hely szokott lenni, ahol a szervezők által kitalált feladatokat kell megoldani, szintén pontokért. Ha végeztek az elsővel, mennek a második helyszínre, és így tovább addig, amíg körbe nem értek. (A csapatok a csapatkapitányaikkal, vagyis a kísérőikkel járják a várost.) Nyereménykiosztásra, eredményhirdetésre szintén szombaton fog sor kerülni.

A szombatot, és egyben az idei gólyaavatót pedig a Semester Openinggel fejezzük be, amely a Noxban kerül megrendezésre, ahol a fergeteges MDE-s bulikhoz híven ismét Niedermayer Kolos áll a DJ pult mögé. “A szemeszternyitók sikeréhez az is hozzájárul, hogy itt a már összeszokott gólyák lehetőséget kapnak a már régebb óta Bécsben tanuló magyar diákokkal való megismerkedésre. Idén is hatalmas bulira kell számítani, jó hangulattal, magyar diáktömeggel, és természetesen tombolával!” – árulta el Szemerszki Gergely, az MDE egyik elnöke.

 

Jelentkezni a következőképpen lehet:

1. Töltsd ki a regisztrációs űrlapot:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc6aHFkRAIhPShAbPLt8kHJteWB-fhi9XwBqM1FC-gqdRV6KA/viewform

2.  A jelentkezés kizárólag a részvételi díj befizetésével lesz érvényes.
Augusztus 1. – Szeptember 3. 18 euró = early bird

Szeptember 4. – Október 1.        20 euró
Október 2. – Október 8.               25 euró

A részvételi díj tartalmazza: pénteken étkezés egyszer,  gólyaavatós póló, pénteki italok, szombati Semester Opening belépő

Az űrlapon megadott két lehetőség közül választva tudsz dönteni a befizetés módjáról:  banki átutalással / szeptember 11.-től személyesen

– Banki átutalás:
Verein Ungarischer Studierender
IBAN AT25 1200 0515 8057 1701
BIC BKAUATWW

A megjegyzés rovatban tüntessétek fel a neveteket!

– személyesen:
Szeptember 11-től minden kedden személyesen is be tudjátok majd fizetni a részvételi díjat, és találkozhattok a szervezőkkel egy általuk kiválasztott helyen és időpontban!

3. Ezután már nincs más dolgotok, mint várni az információs csomagokat emailben a szervezőktől! :)

 

További információkért nézzétek meg a facebookos eseményünket: https://www.facebook.com/events/1608408145860769/?acontext=%7B%22action_history%22%3A%22[%7B%5C%22surface%5C%22%3A%5C%22page%5C%22%2C%5C%22mechanism%5C%22%3A%5C%22page_upcoming_events_card%5C%22%2C%5C%22extra_data%5C%22%3A[]%7D]%22%2C%22has_source%22%3Atrue%7D


Kérdéseitekkel bátran forduljatok a szervezőkhöz:

 

gaborpeterkurucz@gmail.com

Vagy nyugodtan írjatok facebook oldalunknak:


Az MDE csapata  


Lájkoljátok és kövvésetk a Facebook oldalunkat is: https://www.facebook.com/MDEVUS/

Megosztás

Sorry, the comment form is closed at this time.


Copyright © MDE-VUS Magyar Diákok Egyesülete – Verein Ungarischer Studenten 2010 - Powered by Wordpress Webdesign: ZINA LEMMIKKI