III. Bécsi Gólyaavató

Zörényi Kristóf, 2013. november 10. Hírek 0 hozzászólás
,

Az idei gólyaavatót a Magyar Diákok Egyesülete közösen szervezte a másik bécsi diákszervezettel annak reményében, hogy a lehető legtöbb magyar gólyát hozzuk össze egy közös bemutatkozó bulira.

Ez nem kis meglepetésünkre így is történt, mintegy 110 újonc gyűlt össze az első nap a jobbnál jobb feladatokra várva. Mivel nem ismert még mindenki mindenkit, a csoportokba való beosztás után kezdődtek az ismerkedős játékok. A hangulat gyorsan feloldódott és egymás után következtek a kihívások. A tizenkét csapat állatfajok szerint volt beosztva, melyeknek hangját hangosan kiadva tudatták a többiekkel, hogy ki hova tartozik. Természetesen az est végére az állatok hangján kívül a csapatok saját énekhangjukat is bemutathatták többieknek, inkább kevesebb, mint több tiszta hanggal. A nyitónapot egy rövid buli zárta, ugyanis szombaton egész nap a városban kószálva folytatódott a megmérettetés.

Reggel tíz órakor kezdődött a harc a pontokért. A belváros főbb nevezetességeinél hat darab megállót terveztünk az elsőéveseknek. Számításunkat keresztül húzva a csapatok hamarabb végeztek a tervezettnél, ezért egy közös ráadásfeladat várt rájuk a Prater parkjában. Késő délután mindenki fáradtan tért vissza a terembe, ahol finom meleg vacsora állt a terítéken. Az eredményhirdetés és egy hangyányi sminkszünet után kezdetét vette a Semester Opening Party, melyre nem csak a gólyák, hanem mindenki, akinek kedve támadt megismerkedni az újdonsült diákokkal, hivatalos volt. A terem apránként megtelt, a szokásos jó hangulat és a jó zenék sem maradtak el.

1380834_10151700229223603_1413488158_n

Annak ellenére, hogy péntek délután alig ismert valaki valakit, szombat éjjel már nagyon jó ismerősökként, barátokként tértek haza az ifjak kipihenni a hétvége fáradalmait. Véleményem szerint ez a Gólyaavatók célja, amit nekünk sikerült is elérni. Örülök, hogy a részese lehettem ennek a hétvégének és remélem, hogy az „újak” közül is kedvet kapott valaki ahhoz, hogy hasonlót tegyen a jövőben.

-Tóth Gábor, MDE alelnök

További képek a facebookon.

Kedves Gólya! Töltsd ki rövid kérdőívünket a gólyaavatóról, hogy jövőre még jobb avatót tarthassunk!

Megosztás

Sorry, the comment form is closed at this time.


Copyright © MDE-VUS Magyar Diákok Egyesülete – Verein Ungarischer Studenten 2010 - Powered by Wordpress Webdesign: ZINA LEMMIKKI