MDE – Prágai látogatás

Zörényi Kristóf, 2013. november 1. Hírek 0 hozzászólás
, , ,

Történt egyszer, nem is oly rég, hogy a bécsi Magyar Diákok Egyesülete meghívást kapott a mámor és kísértés fővárosába, Prágába. Ezt a kedves meghívást, egyesületünk az ott élő magyar diákok által vezetett Ady Endre Diákkörtől kapta, amit az MDE lelkes csapata nagy örömmel elfogadott. 2013. október 18-án, pénteken délután fél 5 körül, öten vágtunk neki prágai utunknak, személy szerint: Újvári Péter, Somoskeoy Péter, Tóth Gábor, Mata Balázs és jómagam, Wéninger Patrik.

A cseh fővárosba körülbelül este kilenc órakor érkeztünk meg, ahol elfoglaltuk a szállásunkat és berendezkedtünk. Természetesen azonnal fel szerettük volna fedezni a várost, igaz már este volt, de úgy döntöttünk, ha a múzeumok nem is, valamelyik diszkó biztosan nyitva lesz. Így is volt, így aztán a csodálatos Károly híd lábánál, -mely egyébként Európa egyik legrégibb hídja és a Moldva fölött ível át-, találtunk egy remek szórakozóhelyet és ott folytattuk az estét. A buli jól sikerült, mindenki kellőképpen jól érezte magát.

Másnap nem állt módunkban koránkelni, azonban a délutánunk nagy részét a városnézés és a cseh tradicionális ételek megízlelése töltötte ki. Bejártuk a belvárost, megnéztük a gyönyörűbbnél gyönyörűbb épületeket, tereket. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megemlítsem, Gábor zseniális tájékozódó képességének köszönhetően, tényleg minden kis zegét-zúgát bejártuk Prágának. Valószínűleg még azt is, ami nem is létezik. (Szóval a térképpel nincs olyan jó viszonyban, velünk viszont annál inkább, ezért is van még épségben.)

A szombati nap folyamán késő délután 2 újabb tag    gal gyarapodott kis bécsi delegációnk, megérkezett hozzánk Trojkó Tamás „Atya”, illetve barátnője Szűcs Zita. Este 7 óra környékén visszaindultunk a városból a szállásunkra, ami egyébként egy diákszálló volt és a fő esemény, amire igazából hivatalosak voltunk, a gólyaavató helyszíne. Miután visszaértünk, megismerhettük az AED (Ady Endre Diákkör) elnökét, Folk Zsófiát és a diákkör többi tagját, illetve számos Prágában élő honfitársunkat. Rövid beszélgetés és ismerkedés után kezdetét vette az avatás, melyen az elnök asszony köszöntötte az új prágai diákokat és egyesületünket. Ezután a gólyáknak esküt kellett tenniük, s bemutatkozniuk, melyen részt vett, egyesületünket képviselve, S. Péter és Gábor, így aztán ők is tiszteletbeli prágai gólyák lettek. Ezután következett az önfeledt ünneplés, szórakozás egy jó kis buli keretében.

A harmadik napon vasárnap, miután ebédeltünk egy jót a menzán, elmentünk a várba, ahol csodálatos látvány tárult a szemünk elé, hiszen nem csak maga a vár volt nagyon szép, hanem a kilátás is, ugyanis az egész várost lehetett látni a magasból. Ezután megnéztük még a szenátus előtt lévő parkot is, ami szintén lélegzetelállító volt. Majd egy kis séta után, öt óra magasságában elindultunk vissza Bécsbe. Összegzésként, azt gondolom, mindannyiunk nevében mondhatom, hogy egy életre szóló élmény volt ez az utazás. A gyönyörű város, az atmoszféra, a bulik és a nagyszerű gólyaavató, mind csak megerősít ebben a véleményben minket. Természetesen nagyon örülünk annak, hogy megismerkedhettünk az Ady Endre Diákkörrel, és a Prágában élő magyarokkal és reméljük, hamarosan viszont találkozunk Velük Bécsben.

– Wéninger Patrik, alelnök

IMAG0461

IMAG0494

IMAG0554

IMAG0611

Megosztás

Sorry, the comment form is closed at this time.


Copyright © MDE-VUS Magyar Diákok Egyesülete – Verein Ungarischer Studenten 2010 - Powered by Wordpress Webdesign: ZINA LEMMIKKI