Megújult az MDE

viktor, 2011. november 23. Hírek 0 hozzászólás

A Magyar Diákok Egyesülete (korábbi nevén Bécsi Magyar Diákok Egyesülete) 1999-ben alakult egy maroknyi lelkes bécsi magyar egyetemista által a bécsi Collegium Hungaricumban, ahol a mai napig a székhelyünk van. Azóta sok minden megváltozott, és a körülményekhez mérten ezidáig a jópár éve néhány társassal vittük az egyesület dolgait.

Ezekből az évekből a legutóbbiak sajnos egy átmeneti időszakhoz tartoztak, amelyben néhánya alapszolgáltatással és információátadással tudtunk az egyetemisták szolgálatában állni. Az ezt megelőző években akár 14 programot is megszerveztünk a szórakozástól a kirándulásokig, számos segítség és együttműködés keretében. Mostanra egy új honlapot, állandó fogadóórákat és tanácsadást, valamint olyan együttműködéseket tudtunk létrehozni és egyesület fennmaradásának szolgálatába állítani mint az OrangeWays Zrt illetve a Diákhitel Zrt és a SzervuszAusztria.hu, vagy az ElnökségTudosítói.eu, és a HVG Karrier Plusz.

Nagy öröm számomra és talán páran már olvastátok is a facebook csoport oldalunkon, hogy egy igen ütőképes csapat kovácsolódott össze az új MDE-VUS vezetőségben (képen balrol jobbra: Mata Balàzs – PR, Gregor Andràs – honlap, Székelyföldi Tamàs – elnök-helyettes, Takàcs Dóra – titkàr, Tóth Kata – elnök, Aranyosi Àdàm – kommunikàció, Csicsoova Nika – kulturàlis események, Újvàri Péter  – alumni klub).

Többen is már sokat bizonyítottak, akár az egyesület vagy más projektek és szervezetek keretében, akár saját programok szervezésével! 2011. november 8-án több témát sikerült átbeszélnünk, ami újításokat jelent majd az egyesület működési, felépítési rendjében (további partnerek felkutatása, alumni, tagság újra ingyenessé tétele stb.) és bizton állíthatom, hogy igazi izgalmas és csupa élettel teli MDE várható újra. Ugyanakkor a bevált dolgok, mint az állandó fogadóóra, online kapcsolati háló, tanácsadás, diákhosszabbítás és AKH kórházi projekt, kulturális és diplomáciai képviseletekkel, a többi magyarországi (FDE, HÖOK) és ausztriai magyar egyesülettel való együttműködés stb. továbbra is megmarad és fejlődhet. Az átadás-átvétel folyamatosan zajlik és a nyilvántartásban való átvezetést is még idén elvégezzük.

Hálás vagyok az összes eddigi segítőimnek és társaimnak, minden partnerünknek és hálás vagyok az új csapatnak is, hogy ahogy én is társaimmal jó pár évvel ezelőtt a különböző programokat és lehetőségeket kutatva, sok energiával és fantáziával belevetettem magam a bécsi diákegyesületi életbe, úgy sikerüljön nekik is saját elképzeléseiket és programjaikat a közösség érdekében megvalósítani.

Természetesen továbbra is minden struktúrával, tudással az új csapatot szeretnénk segíteni és támogatni társaimmal együtt. Mindenkit kérek és bátorítok továbbá, hogy támogassa az egyesületünk új csapatát, vezetését!

Szabados Viktor, lekösző MDE-VUS elnök

Megosztás

Sorry, the comment form is closed at this time.


Copyright © MDE-VUS Magyar Diákok Egyesülete – Verein Ungarischer Studenten 2010 - Powered by Wordpress Webdesign: ZINA LEMMIKKI