Módszertani füzet nemzetközi konferenciákhoz

viktor, 2011. január 6. Hírek 0 hozzászólás

Lezárult a weReurope projekt, ami 2009-2010-ben osztrák vezetéssel, 5 országot átfogó konzorciumban valósult meg. A projekt célul tűzte ki, hogy 5 nemzetközi konferencián együtt fejleszt és értékel különböző, a frontális technikáktól eltérő módszereket. Ebből egy komoly módszertani füzet és segédlet született (angol nyelven). A módszertani füzet és további anyagok letölthetők a cikk végén.

Az FDE társult tagként követte végig a két éves projektet, Szabados Viktor – az MDE-VUS tagszervezet elnöke – kezdeményezésére.

Olyan módszereket tesztelt saját konferenciáin a weReurope projekt, amelyek elsősorban nemzetközi közegben, nemzetközi összetételű konferenciák, workshop-ok alkalmával igen hasznosnak. A résztvevők aktív részvétele áll a középpontban, hogy minden összejövetel egy közös munka, siker lehessen.

A program egyik a megismerést, bemutatkozást segítő módszereként és elemként létrejött a „szimbólumok és emlékek szőnyege”. Az 5 ICD-konferencia (Bécs, Róma, Stockholm, Szófia, Kortrijk) minden résztvevőjét arra kérték, hogy hozzon magával egy tárgyat és annak a történetét, ami kötődik egy a hazájával szomszédos országhoz. Így a hivatalos szerepek helyett az életrajzi, személyes élményeken keresztül ismerhették meg egymást a résztvevők, ill. azt hogy ki-ki mivel párosítja az adott országot, milyen élményei vannak.

Angol és német nyelvű projekt anyagok
A weReurope projekt weblapja: www.wereurope.eu
A módszertani segédlet szerkesztett anyaga: Link en
A módszertani segédlet jegyzete: Link en, Link de
Tippek egy sikeres konferenciához: Link en
Néhány tárgy a szőnyegről: Link de
A teljes szőnyeg, tárgyak és emlékek, leirásokkal: http://wereurope.eu/carpet.html

további információ: Szabados Viktor mde-vus@mde.hu

Megosztás

Sorry, the comment form is closed at this time.


Copyright © MDE-VUS Magyar Diákok Egyesülete – Verein Ungarischer Studenten 2010 - Powered by Wordpress Webdesign: ZINA LEMMIKKI