Szakkollégium és Táncház – ne maradj le róla

Gregor András, 2015. november 30. Hírek 0 hozzászólás

A bécsi MDE-VUS diákegyesület és a budapesti Külföldön Tanuló Magyar Egyetemisták Egyesülete (KÜMA) szeretettel meghívja Önt a december 9-én 19:00-kor megrendezésre kerülő szakkollégiumra és táncházra!

Helyszín: Collegium Hungaricum (Hollandstraße 4, 1020 Bécs)

Programterv:

19:00 – Délibáb Táncegyüttes fellépése
19:15 – Rövid megnyitó
19:20 – Molnár Mária, művészettörténész és a Collegium Hungaricum igazgatónőjének előadása
Téma: Kultúrmanagement, kulturális vállalkozások, kortárs művészet
Az előadás magyar nyelven fog zajlani.
20:30 – 21:00 Szünet
21:00 – 24:00 Moldvai táncház a Délibáb táncegyüttessel

A finom ételekről és italokról Kilyenfalvi Gábor gondoskodik!

Molnár Mária művészettörténész, kurátor, szerkesztő, szakíró az ELTE művészettörténészi szakán szerzett diplomát. Szakmai írásai 1991-től folyamatosan jelentek meg olyan szaklapokban, mint az Új Művészet, a Műértő, a Praesens. Kulturális rovata volt a Magyar Rádióban, valamint a MTV Múzsa nevű kulturális híradójának volt a szerkesztője. Az Ernst Múzeum vezető kurátoraként dolgozott 2003–2004 között. Számos kiállítást rendezett Budapesten, Berlinben és Bécsben. Kutatási területe a 20. századi magyar művészet, illetve a közép-európai és magyar kortárs művészet. Projekt – print – plakát – tapéta címmel önálló kötetet publikált az 1990-es évek új műfaji tendenciáiról; az általa alapított Praesens kiadó több könyvet jelentetett meg a kortárs művészet témakörében.

Délibáb Néptánccsoport
1947-ben magyar fiatalok lelkes csoportja a magyar néptánc hagyományaival kezdett foglalkozni és létrehozta a Délibáb Bécsi Magyar Kultúregyesületen belül működő azonos nevet viselő Délibáb néptánccsoportot. Az egyre bővülő csoport jelenleg több mint harminc taggal büszkélkedik, és sokszínű, lendületes koreográfiáival Ausztriát és Magyarországot is bejárta már.

A BELÉPÉS INGYENES, azonban arra kérjük a résztvevőket, hogy töltsék ki az online regisztrációs felületet!
http://bit.ly/1N7ih3p

 

kuma

Megosztás

Sorry, the comment form is closed at this time.


Copyright © MDE-VUS Magyar Diákok Egyesülete – Verein Ungarischer Studenten 2010 - Powered by Wordpress Webdesign: ZINA LEMMIKKI