WU-Német nyelvkurzus: Minden amit tudni érdemes

Tóth Imre Benjámin, 2015. december 3. Hírek 0 hozzászólás

Hogyan tudnék németül tanulni? Milyen megoldást nyújt a WU? Hol is kezdjem?
Ha szeretnél a WU-n tanulni, viszont nincs kellő nyelvtudásod hozzá, és ezek a kérdések megfogalmazódtak benned, akkor a legjobb helyen vagy. A válaszokat az alábbiakban találod.

A WU két karon kínál fel alapképzést. A Wirtschaftsrecht-en (WiRe) és a Wirtschafts- und Sozialwissenschaften-en (WiSo). A WiRe-n belül egy, a WiSo-n belül négy szak választható, melyek a következők: a BWL(vállatgazdaságtan), a VWL(alkalmazott közgasdaságtan) az IBWL (nemzetközi gazdálkodás) és a Winf (gazdaságinformatika). A beiratkozáson csak a kart szükséges kiválasztani. Arról, hogy ki melyik WiSo szakot választja a négy közül, nem ekkor kell dönteni, hanem elég a tanulmányok közben, mert az első kb. 15 tantárgy ugyanaz. Ez alatt az idő alatt lehet még szakot váltani.A VWU-ra a Wu-n csak WiRe, tehát gazdaságjogról lehet jelentkezni. A jelentkezés úgy zajlik, hogy az első online jelentkezés után a személyes beiratkozáson kötelező jelezni, ha valaki erre a németkurzusra szeretne menni. (Ha van az online jelentkezésben megjegyzés ablak, oda is be lehet írni.)
Utána el kell menni a VWU epületébe és ott is be kell iratkozni. Minden jelentkező megkapja a szintfelmérő teszt időpontját, ami alapján beosztják a diákokat a csoportokba. Egy féléven keresztül minden nap van 5-6 óra, a bejárás kötelező. A nyelvkurzuson maximum 4 szemesztert lehet tölteni, egy félév kb. 460€-ba kerül. Ajánlott, hogy ha valaki a WU-n szeretne tanulni a WiSo kar valamely szakirányán, akkor is iratkozzon be a Gazdaságjogra (WiRe), és a nyelvkurzus sikeres befejezése után jelentkezzen át a WiSo-ra.
A kurzus végen egy nyelvvizsgára kerül sor, aminek a sikeres letétele után rövid időn belül szükséges bevinni a WU-ra a megszerzett német nyelvvizsgabionyítványt és kezdődhetnek a WU-s tanulmányok.

Megosztás

Sorry, the comment form is closed at this time.


Copyright © MDE-VUS Magyar Diákok Egyesülete – Verein Ungarischer Studenten 2010 - Powered by Wordpress Webdesign: ZINA LEMMIKKI