Diákigazolvány

A külföldön tanuló magyar állampolgárok diákigazolvány igénylését alapvetően az Oktatási Hivatal Ügyfélszolgálata végzi. Az igényléshez szükséges adatlapot az ügyfélszolgálaton, vagy ezen a linken tudjuk beszerezni.

Az ügyfélfogadás helye Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. Ügyfélszolgálatának területén
Budapest, XII. Maros utca 19-21. (Bejárat az utcáról.)
Az ügyfélfogadás ideje Hétfő, kedd, szerda, csütörtök: 9:00 – 12:00 és 13:00-16:00
Péntek: 9:00 – 12:00
Telefon (+36-1) 374-2100
E-mail info@oh.gov.hu

 

„Az adatlaphoz csatolni kell közoktatási intézmény tanulója esetén egy az adott tanévre, felsőoktatási intézmény hallgatója esetén az adott félévre érvényes eredeti iskolalátogatási igazolást, a NEK adatlap másolatát, és az eljárási díj befizetését igazoló tranzakciós bizonylatot.”

A diákigazolványra a lakcímkártyánkon szereplő címünk fog szerepelni, ha az ember magyar lakcímmel nem rendelkezik, a „külföldi lakcím” felirat lesz a diákigazolványunkon olvasható, és az igazolványt is abba az okmányirodába kapjuk, amelybe a NEK azonosítót intéztük.

A diákigazolvány igénylés díja 1400 forint, amely átutalással fizethető.(Oktatási Hivatal 10032000-00282637-00000000). A megjegyzésben tüntessük fel saját nevünket, és a NEK azonosítót!

A diákigazolvány elkészítéséhez az embernek személyesen is el kell mennie egy okmányirodába, ahol az ehhez szükséges képet készítik el róla, valamint az aláírását rögzítik.

Az elkészült diákigazolványt az általunk megadott címre küldve kapjuk meg, amin érvényesítő matrica még nem fog szerepelni. Ezt a legjobb szintén az Oktatási Hivatal Ügyfélszolgálatán intézni (postai úton is lehetséges), ahova a diákigazolványunkat, és az adott félévre érvényes eredeti iskolalátogatási igazolás szükséges magunkkal vinni.

A diákigazolványt minden szemeszterben újra kell érvényesíteni.

A matrica érvényessége:

  • félév: szeptember 1-jétől következő félév március 31-ig;
  • félév: február 1-jétől október 31-ig.

A diákigazolvány igénylésénél lehetőségünk van egy Igazolást kérni, amely az igénylés napjától számított 60 napig érvényes, és ugyanazokra a kedvezményekre jogosít, mint egy diákigazolvány.

>>Forrás


Megosztás

Sorry, the comment form is closed at this time.


Copyright © MDE-VUS Magyar Diákok Egyesülete – Verein Ungarischer Studenten 2010 - Powered by Wordpress Webdesign: ZINA LEMMIKKI