fbpx

Az egyesületről

Együtt, egymásért, a bécsi magyar diákságért!

Mi az MDE feladata?

1999 óta a mi egyesületünk képviseli az Ausztriában tanuló magyar ajkú diákok érdekeit. Úgy Ausztriában, mint Magyarországon hivatalos szervek előtt felelünk a diákokért. A Magyar Diákok Egyesülete non-profit egyesület, feladata a Magyarországról Ausztriába érkező fiatalok tájékoztatása, valamint a Bécsben tanuló magyar diákok összefogása, kulturált szórakozási lehetőségek biztosítása.

 

Mit csinálhatok az MDE-ben?

Kapcsolati háló tagja lehetek

Emailben válaszolok a Magyarországról Bécsbe készülő diákok egyetemet, munkát, szállást, ügyintézést illető kérdéseire, tanácsokat adok, megosztom velük tapasztalataimat.

Fogadóóra illetve információs hétvége, tájékoztató előadások Bécsben és Magyarországon

Találkozhatok olyan fiatalokkal, akiket a bécsi továbbtanulás érdekel, és személyesen beszélgethetek velük erről. Beszélgethetek egy diákkal, de akár előadhatok száz diáknak is.

MDE Honlap

Írok cikket a honlapunkra bármilyen témában, ami felkelti a továbbtanulás iránt érdeklődő, vagy a már Bécsben tanuló magyar diákok figyelmét. Akár németül, angolul is lehet írni. A honlap interjúk, eseményeinkről riportok, fotók, tájékoztató cikkek helye.

Pályázatírás, szponzorok keresése, támogatókkal való kommunikáció

Magyar és osztrák pályázatokat írok, költségvetést készítek különböző projektjeink finanszírozása érdekében németül/ magyarul, tájékozódom a támogatásszerzés lehetőségeiről.

Marketing

Az eseményeket reklámozom a facebookon, honlapon. Fontos a kreativitás a reklámozás terén, hogy minél több embert meg tudjunk szólítani. Gondoskodom arról, hogy legyen szórólap, plakát, borítókép az eseményekhez. Felügyelem a tematikus Facebook csoportokat és az MDE Facebook oldalát.

Rendezvényszervezés

Segítek megalkotni a rendezvényeket (pl. parti, múzeumlátogatás, előadások, csapatépítő programok, MDE Café, MDE Heroes, Gólyaavató, Diáknapok) az ötleteléstől a lebonyolításig. Részt veszek a gyűléseken, segítek, ahol tudok.

Külföldiekkel, partnerekkel kapcsolattartás, MDE képviselete rendezvényeken

Kapcsolatot tartok, levelezést folytatok külföldi, ausztriai és bécsi magyar valamint osztrák partnerszervezetekkel. Képviselem az MDE-t a bécsi magyar nagykövetség rendezvényein, partnerszervezetek rendezvényein, gyűlésein.

 

Miért jó az MDE csapat tagjának lenni?

  • Megtanulom, milyen a csapatmunka egy szervezetben, amely a későbbi munkahelyi szituációkra is felkészít.
  • Segíthetek másoknak.
  • Hasznos tapasztalatokat szerzek az önkéntes munka, a szervezés, emberekkel való kommunikáció és együttműködés terén.
  • Feedbacket kapok a csoporttól, amely a személységfejlődést segíti.
  • Tagdíj nincsen, és része vagyok egy csoportnak, közösségnek, baráti társaságnak.
  • Kibontakoztathatom a kreativitásomat, hiszen minden ötlet értékes!
  • Láthatok létrejönni rendezvényeket az alapoktól egészen a megvalósulásig. Egy saját szervezésű rendezvényen a résztvevők csillogó szeme mindennél többet ér!  

Tartozz Te is közénk!