Új struktúra, új tagok

Az idei gólyaavató végezetével az MDE elnöksége arra a következtetésre jutott, hogy még a Tagtoborzó eseményünk előtt struktúraváltásra lenne szüksége az egész egyesületnek. Úgy véltük, hogy a leghatékonyabb munka érdekében bevezetünk egy olyan rendszert, ami eddig tán sosem volt az MDE-ben. A két elnök mellett megválasztottunk 7 alelnököt, akik egy-egy munkacsoportért lesznek egy évig felelősek, azaz a következő tisztújító gyűlésig.

Ez a hét csoport magában foglalja az IT, Rendezvényszervezés, Információ, Kapcsolatok, Marketing, Szponzor és HR területeit. Reméljük, hogy a csoportbeosztások, külön-külön csoportgyűlések hasznosak lesznek, és hatékonyabbá, gyorsabbá és átláthatóbbá teszik majd mindennapi munkánkat. A két elnök felügyeli majd az összes csoportot egyenként is, és havonta, vagy lehetőség szerint 2-3 hetente egy nagy MDE gyűlésre is szert teszünk, ahol összefoglalóan átbeszéljük a következő hónapbeli várható programjainkat, illetve azt is, hogy melyik csoport minek lesz a felelőse.

A struktúraváltást követően eljött a már meghirdetett „Tagtoborzó” eseményünk is. Ez alkalommal 14 új tagot köszönthetünk az MDE-ben, ami minden eddigi tagtoborzást felülmúl. A Tagtoborzót egy ismerkedős körrel indítottuk, majd mindenki elmondhatta, hogy mit vár ettől a diákegyesülettől, és legszívesebben milyen területeken próbálná ki magát. Ezt követte egy prezentáció az MDE múltjáról, jelenéről, az elveinkről és az új struktúráról. Ezután kiscsoportos beszélgetésekben lehetett minden egyes alelnöktől információt gyűjteni, és egy kis betekintést nyerni a csoportok feladatköreibe. Ez után megkértünk minden egyes leendő tagot, hogy válasszanak három olyan csoportot, amelyekben szívesen tagok lennének, és írják fel egy papírra azokat prioritást követve. A Tagtoborzót végül egy laza beszélgetéssel, ismerkedéssel zártuk.

Comments are closed.