Wirtschaftsuniversität Wien: Felvételi eljárás 2013-tól

Biztosan hallottatok már róla, hogy Bécsben is csökkenteni kívánják a felvételi keretszámokat a Wirtschftsuniversität és az Universität Wien gazdasági és társadalom tudományi karain.

A diákoknak, akik ezekre a szakokra szeretnének jelentkezni, nincs más feladatuk, mint az egyetem hivatalos oldalán regisztrálni, illetve egy ütős kis motivációs levelet írni és az adott címre elküldeni.

Viszont, ha a jelentkező diákok száma a megengedett határ fölött lesz, felvételi teszt írására kerül sor. (A WU felvételi eljárásról folyamatos tájékoztatást, az iskola honlapján, a Studium-Bewerbung und Zulassung fül alatt olvashattok.)

Figyelem! Ugyanis, egy évben csak egy felvételi vizsgára kerül sor, tehát ha tanulmányaidat például csak a jövő év márciusában szeretnéd megkezdeni, a felvételi vizsgát már idén meg kell írnod!

Természetesen a jelentkező diákok sikeres vizsgájához, egy négy napos (28 órás), júniusi felkészülési kurzusra is lehetőség nyílik, aminek a várható költsége 299 Euro. A kurzus alatt a diákok egyéni és csoportos feladatok megoldása és előadások hallgatása során készülhetnek fel a júliusi vizsgára.

Sok sikert kívánunk mindenkinek!

Szőts Nikolett

Továbbá: Felvételi eljárás Uni Wien

Commentek zárolva