Események

Bécsi események

Magyar diákoknak

Izgalmas események a magyar közösségben

A Magyar Diákok Egyesülete (MDE-VUS) szervezésében rendszeresen izgalmas és változatos bécsi események várják az érdeklődő diákokat. Igyekszünk kulturális, informatív, és szórakoztató eseményekkel is ellátni a bécsben tanuló magyar diákságot.

Szórakozás

Izgalmas és változatos szórakoztató és kikapcsolódó eseményekkel várjuk a bécsben tanulókat. Legyen szó buliról, sörpongról, társasozásról vagy valami másról, nálunk mindig találsz valami érdekeset.

Kultúra

Fontosnak tartjuk a magyar kultúra megőrzését és népszerűsítését. Ezért rendszeresen szervezünk kulturális eseményeket, amelyeken a bécsi magyar diákok megismerkedhetnek a magyar kultúra különböző aspektusaival.

Információ

Az egyesület fontos információkat nyújt a bécsi magyar diákoknak. Illetve a bécsi továbbtanulás iránt érdeklődő magyaroknak is. Bármilyen kérdés esetén több csatornán is lehet velük kommunikálni és bármiben segítenek.

Kapcsolatépítés

Az MDE lehetőséget biztosít a bécsi magyar diákok számára, hogy új barátokat szerezzenek és kapcsolatokat építsenek. Az egyesület rendszeresen szervez találkozókat és programokat, amelyeken a diákok megismerkedhetnek egymással és a magyar közösség más tagjaival.

KÖvetkező eseményeink

Szórakozás

Néhány rendszeres eseményünk:

Az év során semester opening és closing bulijainkon kívül, rendszeresen szervezünk sörpongokat, társasjátékestet és más szórakoztató diák programot.
Míg a bécsi események fénypontja decemberben az adventi vásár túra, úgy nyár elején a Diáknapok programjai szoktak a legnépszerűbbek lenni a magyar bécsi diákok körében.

Gólyaavatók

Új vagy Bécsben? Nem szeretnél lemaradni a magyarországi gólyatáborok hangulatáról? Akkor itt a helyed!
A minden évben megszervezett Gólyaavató az újonnan Bécsbe érkezett diákoknak hosszú ideje ad lehetőséget egymás megismerésére, új barátok szerzésére és felejthetetlen emlékek szerzésére.

Jókedvűen beszélgető bécsi magyar diákok
Sörpong bajnokságok

A rendszeresen megrendezett sörpongbajnokságunkra párokban tudtok jelentkezni. Ezen a felejthetetlen estén összemérhetitek tudásotokat és egy profin megszervezett hangulatos versenykörnyezetben tudtok kicsit kikapcsolódni.

A magyar diákok egyesülete híres sörpong bajnoksága folyamatban
Semester Opening és Closing Bulik

Minden semester kezdetét és végét is megünnepeljük a saját szervezésű bulijainkkal. Ha szereted a jó zenét és a jó társaságot itt a helyed!

Egyéb szórakoztató programok

Karácsonyi vásár túra, pubquiz, flunkyball bajnokság, társasozás vagy csak egy vizsgafelkészítő sörözés?
Ne maradj le!

Információ

Információs hétvége

Minden télen megszervezzük a még Magyarországon élő, Bécsben továbbtanulni akaró diákoknak ezt az eseményt. A hétvégén rengeteg hasznos információval látjuk el a jelenlévőket több témakörben. Azokat a magyar diákokat várjuk, akik érdeklődnek a bécsi továbbtanulás iránt, és a következő évben (vagy utána) már itt kezdenék a tanulmányaikat. Ha Rád is igaz ez, és első kézből hallanál magyar diákok bécsi tapasztalatairól, itt a helyed!

Kultúra

Slam poetry est

Egyik jeles eseménye volt az évünknek a tavaszi a slam poetry est. 2023-ban a DebreSlam csapata látogatott el hozzánk Bécsbe és lépett fel egy jó hangulatú est során, amelynek végén interjú is készült velük.