Rólunk

Kik vagyunk?

A Magyar Diákok Egyesülete – Verein Ungarischer Studierender (MDE-VUS) 1999. május 17-én alakult meg, és azóta az Ausztriában tanuló magyar hallgatók közösségét segíti és építi.

A bécsi továbbtanuláshoz szükséges információk továbbadása és rendszeres tanácsadás mellett, változatos közösségi programok szervezésével járulunk hozzá a bécsi magyar diákélet alakításához és a közösség építéséhez.

Egyesületünk az első és jelenleg egyetlen Bécsben működő magyar, önkéntes, nonprofit és független diákszervezet.

Rendszeresen jelennek meg cikkek az eseményeinkről és rólunk a Rólunk.at oldalán is.

az MDE csapata a 2023mas gólyaavató második napján

Partnereinkkel együtt igyekszünk rendszeresen közös eseményeket szervezni, hogy több embert elérjünk a tevékenységeinkkel.

Köszönjük a Támogatóinknak a hozzájárulásukat, amely nélkül az egyesület nem járna ott, ahol jelenleg vagyunk.

Illetve szintén külön köszönet illet jópár embert akik bár nem tagok, de sokat segítik vagy segítették az MDE munkáját (róluk is megtalálsz több információt az alábbi gombra kattintva).

Küldetésünk

Legfőbb értékeink

Ismerd meg a csapatunkat

Ulrich Márk az MDE elnöke
Elnök

Ulrich Márk

3 éve költöztem ki Bécsbe és ennyi ideje vagyok az egyesület tagja is. Az Uni Wienen tanultam nemzetközi gazdálkodást. Jelenleg teljes munkaidőben dolgozok és a szabad napjaimon szeretek a barátaimmal kikapcsolódni, illetve kosarazni.

Elnök

Vajda Menyhért

2022 őszén jöttem ki Bécsbe, azóta MDE tag is vagyok,
majd 2023 októbertől lettem társelnök. A WU-n tanulok Business and Economics szakon. Én vagyok felelős a honlapunk felépítéséért és karbantartásáért is.

Vajda Menyhért az MDE elnöke
HR és kapcsolatok alelnök

Elek Fanni

2017-ben költöztem ki Bécsbe, jelenleg az Universität Wienen tanulok művészettörténetet mesterszakon. Rögtön az első évben csatlakoztam az MDE-hez és azóta mindegyik szekcióban dolgoztam.

Rendezvényszervezés alelnök

Telek Márton

2 éve költöztem ki Bécsbe, az Uni Wien és a 42 Vienna hallgatója vagyok. Nagy rajongója vagyok a Formula 1-nek, szabadidőmben sportolni, filmezni szeretek.

Marketing alelnök

Kocsis Boglárka

Harmadik évemet kezdtem itt kint Bécsben, jelenleg másodéves vagyok az Universität Wien Theater-; Film- und Medienwissenschaft szakán. Második éve vagyok az MDE tagja, emellett pedig dolgozok, sportolok és nagyon szeretek színházba, moziba valamint múzeumba járni.

Grafikus

Tóth Tamás

Két éve élek Bécsben és egy éve az Universität Wien-en tanulok pszichológiát, ez előtt egy évig tanárszakon voltam, ahol biológiát és angolt hallgattam.

Tag

Böhm Hanna

2023 október elején költöztem ki Bécsbe, azóta a WU-n tanulok Wirtschaft- und Sozialwissenschaften szakon. Szabadidőmben kutyát sétáltatok, sütök vagy a barátaimmal megyek el valahová a városban.